Аксесоари в банята – важен и значителен елемент


|

Аксесоарите в банята на пръв поглед са нещо толкова дребно и незначително на фона на останалото обзавеждане в мокрото помещение.
Всъщност обаче се оказва от важно значение за успешния естетичен и функционален завършек на домашния оазис. Баня без аксесоари изглежда незавършена. Затова в днешната статия ще обърнем внимание на тези дребни детайли.
Първото решение, което трябва да вземете е какъв вид аксесоари Ви харесват повече и отговарят на Вашите нужди – стенни или стоящи.
Стенните аксесоари в повечето случаи се монтират с дюбели, пробивайки дупки в стената, но също може да използвате лепило за аксесоари или 3М лента.
3М лентата е добре първо да я нагреете, за да се увеличи силата на залепването, но е хубаво да споменем, че монтажът с дюбели си остава най-сигурният и стабилен вариант. Тези модели могат да бъдат монтирани и върху шкафове, душ кабини и паравани по поръчка, дори и върху лири.
Стенните аксесоари са фиксирани на едно място, те не могат да се местят, както свободностоящите. Това е хубаво от една страна, защото не можете да ги бутнете и да се счупят, например. Единственото трудно при подмяната им е това, че когато ги свалите от стената ще трябва да търсите същите или най-малко със същия монтаж, за да запушите отворите, докато счупеният свободностоящ се подменя с нов, без да се съобразявате.
Дизайна не е за подценяване. Ако желаете може да спазвате една основна линия, съобразявайки се с формата на аксесоарите – кръгла или правоъгълна основа и форма.
Формата от своя страна може да изглежда по-модернистично или ретро.
Цветът на аксесоарите е желателно да бъдат съчетани с останалото обзавеждане в банята - хром, черен мат, бял мат, злато, розово злато и т.н.
Решетъчните аксесоари допринасят за хигиената в банята, защото една решетъчна сапунерка или полица не позволява събирането на вода, като по този начин моделът остава сух и не задържа натрупване на мърсотия.
При свободностоящите аксесоари има голям избор от материали, така, че избирайте внимателно между – стъкло, керамика, бамбук, пластмаса, метал, смоли, полимери.
Тъй като баните обикновено са най-малката стая в жилището и в повечето случаи - с доста скромни размери, то всичко, което се намира в банята освен красиво, трябва да е и функционално.
Огледалото също е едно от важните аксесоари, което всяко едно мокро помещение трябва да има!
То е един безценен елемент, необходим както за жените, така и за мъжете. Най-добре е, то да бъде поставено над мивката, за да може да се използва заедно с нея. Огледалата за баня могат да бъдат с различен дизайн, форма и размери. Хубаво е да бъде съчетано със съответния стил на банята.
Над огледалото е желателно да бъде монтирана лампа за допълнително осветление. Това е от изключителна важност, за да има достатъчно светлина в банята и да се използва максимално пълноценно.
Другият аксесоар, което всяка баня препоръчително трябва да има е полицата под огледалото. Ако няма така, то е хубаво под него да има мивка върху плот или шкаф, в които да се поставят най-използваните принадлежности.
Важен елемент са и постелките за баня. Те могат да бъдат поставени пред мивката, душ кабината или ваната. На пазара се предлагат голямо разнообразие от видове постелки като материя и форма, според нашето желание.
Нещо без което не можем е и кошчето за боклук, което е задължително. Най-добре е то да бъде с автоматично отварящ се капак.
Не на последно място, ако ни позволява пространството в мокрото помещение, можем да монтираме шкафче или рафт, на които да поставяме хавлиените кърпи или други принадлежности като сешоар, четка или етерични масла.
Ние от Баня Стил предлагаме различни видове аксесоари за баня, както и огромно разнообразие от цветове, щампи, размери и дизайни за всеки вкус и предпочитание.
 

Популярни тагове

{news_tags}