Важни промени в устройството и функциите на новите смесители за баня

Много често чуваме репликата „Дяволът е скрит в детайлите“. В повечето случаи това се отнася за доста житейски събития, но истината е, че тази реплика е изключително подходяща дори, когато говорим за ремонта на банята.
В последните години, банята се е превърнала в източник на спокойствие и кътче, в което можем да останем насаме със себе си, да се отпуснем и да забравим за тревогите от изминалия ден.
Точно поради тази причина е важно да се обърне огромно внимание на дори най-дребните и на пръв поглед незначителни детайли, когато правим ремонт на мокрото помещение.
В следващите редове ще обсъдим точно тези дребни неща, които ако не подберем внимателно, могат да ни създадат големи проблеми в бъдеще.
Кои са тези неща? Съвременните смесители за баня, разбира се.
Макара и дребни на вид, те са изключително важна част от банята. Без тях, тя надали може да функционира  правилно. По-лошо е обаче, когато пренебрегнем значението им и сгрешим в избора си за смесителите за банята.
Точно затова, в тази статия ще проучим и ще Ви запознаем с важността на съвременните смесители за баня и техните предимства, които правят живота ни много по-лесен без ние да го осъзнаваме.
Една от първите новости, която може да се забележи с просто око при модерните смесители за баня е, че повечето са за монтаж на мивка и разбира се, са стоящи модели. Те лесно изместват стенните модели от първото място по търсене, благодарение на по-голямото удобство, което предлагат, както и по-лесният монтаж.
Друго предимство е и единичната ръкохватка. Новите модели смесители за баня се произвеждат с една ръкохватка, която се превръща в истински хит на пазара, тъй като дава огромна свобода на движението, както и прецизен контрол върху температурата и силата на струята на водата.
Керамичната глава, която е изключително разпространена при новите модели смесители за баня, гарантира здравина и устойчивост на батерията, намалявайки опасността от нежелани течове. Тя е невидимата защита на Вашия смесител.
А ако сте почитател на икономичните решения, то новите модели аератори при съвременните смесители за баня са точно за Вас. Обогатявайки водната струя с мехурчета въздух, аераторите намаляват значително количеството на изразходената вода при използването на смесителната батерия.
Производителите на смесители за баня се насочват все повече към създаването на различни функции, които да направят използването на техните продукти напълно безопасно, дори за най-малките членове на едно семейство.
Точно поради тази причина са създадени две от най-разпространените системи при новите смесители за баня, а именно – ColdStart и ColdBody.
Системата ColdStart гарантира, че при средно положение на ръкохватката, от смесителят ще потече студена вода. Това е страхотен начин за намаляване на излишния разход на енергия, а също и за предпазване от нежелано изгаряне.
Coldbody системата не позволява нагряване на тялото на смесителната батерия, без значение от температурата на течащата вода. Така може да сте сигурни, че малчуганите няма случайно да се изгорят при досег с тялото на смесителя.
Новите смесители за баня разполагат и със специални ограничители за топлата вода, които не позволяват надвишаване на температурата на струята над 38 градуса.
Най-голямата новост при съвременните смесители за баня са разбира се, термостатните смесителни батерии. Благодарение на развитието на технологиите, термостатичните смесители за баня се превръщат в истински хит на пазара, благодарение на редиците от различни удобства, които предлагат.
Истината е, че независимо от размерите, модела, формата или функциите на смесителят, към който сте се насочили, най-важното е че това, с което разполага той е нещото, от което Вие се нуждаете. Благодарение на огромното разнообразие от смесители за баня, които се намират с лекота на пазара, то Вие можете без проблеми да изберете най-правилния за Вас.