Ваната - функционално допълнение


|

Ваната би била едно идеално допълнение за всяка мечтана баня. Поради прекалено малките пространства в мокрите помещения, хората не желаят комфорта на това оборудване. Въпреки че задачата не е никак лесна, не е нужно да се отказвате от банята на мечтите Ви.
За съжаление съвременното строителство е не само скъпо, но и доста маломерно. Проектирането на реалната жилищна площ става за сметка на банята, затова почти не остава място за нея. Въпреки ситуацията на пазара постепенно излизат вдъхновяващи решения за вани, чиито дизайн е предназначен за  малки пространства.
Най-важният критерий, на който трябва да обърнете внимание е формата на самата вана. Съвременните модели са проектирани в овални, кръгли, квадратни, правоъгълни, триъгълни, както и асиметрични опции.  В зависимост от изработката на продукта, имате възможност да избирате модели с най-различни дизайни и форми, като капка, мида, венчелистчета и др. Материалът на хидромасажните вани представлява полимерна плоскост от няколко слоя. Ъгловите и асиметрични вани са направени само от акрил,  малолитражните са от стомана, а ваните със стандартен размер от чугун.
Най-търсени са ъгловите, които пестят много място. Малката вана би могла да се постави навсякъде където ще бъде удобна, в близост до слушалката на душа или под нея, а ако имате баня със скосен таван,  може да я приложите именно там. Кръглата вана би паснала идеално  в центъра на помещението, като по този начин ще може да осигурите свободно пространство около нея.  Също така има най-различни джакузита, които безпроблемно бихте ги разположили в бани с по-малки пространства.
Най-приложим и ефективен начин при монтирането на ваната е методът за вграждане, тъй като по този начин съоръжението ще е много по-стабилно. За този тип монтаж, пода се изгражда на две нива или задигнато пространство за компонента. Ъгловите вани се монтират с гипсокартон и алуминиеви профили. Освен вградена, ваната би могла да бъде свободностояща.
Материалът на изработка играе важна роля при размера на ваната.
Правоъгълните вани са със стандартен обем от 100х70см, при ъгловите 130х130см, 105х90см при асиметричните, а при кръглите предложения варират около диаметър и 160см. Малките вани имат и едно предимство, благодарение на по-голямата си височина, може да потопите цялото си тяло.
Не си мислете, че малките типове вани са с по-малка функционалност или  по-ниско качество. Те могат да бъдат решение за спестяване на пространството, обзавеждайки останалата част от банята с най-различни декори, мебели и интериорни елементи по Ваш избор. Не е необходимо да имате голяма баня, за да създадете уютна и релаксираща обстановка в дома си. Хубаво е да изберете съоръжение, което предлага всички елементи – от вана до батерии, душ и аксесоари, спестявайки време и проблеми при монтирането.

Популярни тагове

{news_tags}