Всичко, което трябва да знаем при избора на сифон за баня


|

В днешната статия ще разгледаме всички видове сифони за баня, техните предимства и правилното предназначение. Всички знаем, колко важен е този компонент при ремонта на нашата баня, тъй като без него е невъзможно отводняването на помещението. Именно затова в момента на българския пазар можете да откриете множество предложения, които доста биха затруднили избора ви, поради разнообразната гама от продукти.
Главната функция на сифона е да пропуска същото количество вода, което е преминало през смесителя или друг източник, като същовременно предпазва канализацията от запушване с други предмети. Много важен фактор при избора на сифон е, че той трябва да бъде със същия дебит като смесителната батерия.
Основните модели сифони за баня са няколко вида, а именно:
- Лентови сифони, които са най-често срещани в момента, както и предпочитани, тъй като правят финалният облик на мокрото помещение напълно завършен. Едно от най-важните предимства при тези сифони е, че отводняват помещението, в пъти по-бързо от подовите сифони. Благодарание на специално проектираното увеличително тяло, поемат в пъти повече количество вода за единица време, около 60 литра в минута.
Този модел по-лесно се комбинира с останалите елементи от банята, защото в повечето случаи решетката е представена в различни цветове и специални орнаменти. Решетката се изработва от висококачествена стомана и закалено стъкло, които придават допълнително здравина и устойчивост, запазвайки първоначалната добра визия на сифона.
Разбира се, няма как да не вмъкнем едно от най-впечатляващите предимства за домакините, а именно лесното и безпроблемно почистване на лентовите сифони. Декоративната решетка е подвижна, което позволява нейното повдигане и изваждане. Не се препоръчва употребата на дълбоко агресивни почистващи препарати и почистването с предмети, които ще надраскат повърхността.
- Линейни сифони, са истински хит на пазара в момента, благодарение на своята дизайнерска визия и компактност. Този модел сифони разполагат с решетка, която е изработена от неръждаема стомана, а тялото е полипролитен. Размерите при тях варират от 30 до 160см, като има модели, които могат да се коригират в последствие. Един от най-интересните дизайни и към момента доста предпочитани, са именно тези модели, които са предназначени за вграждане в плочка. По този начин водата се влива в плочката, създавайки един интересен и впечатляващ ефект.
За монтажът на линейния сифон се изисква дълбочина на вграждане между 52 и 95мм, в зависимост от марката и модела. За разлика от подовите сифони, за които ще поговорим след малко, коити изискат четири наклона за отводняване, при линейните се изискват само два, което също е едно голямо предимство.
- Подови сифони се различават от горепосочените модели, на първо място с тяхната визия,  която на пръв поглед не е особено впечатляваща. Принципът на отводняване е почти същия, с разлика на това, че тук дебита е по-малък. Тялото на този модел се изработва от полипролипен, която гарантира за неговата здравина и устойчивост на механични, химични и термални повреди, а решетката отново е от неръждаема стома. Разбира се, ако търсите наистина практично решение, определено трябва да изберете подов сифон за баня, тъй като той е с компактни размери.  
Със сигурност избора на сифон се оказва една нелесна задача. Преди да се направи този избор трябва да се прегледат множество фактори в мокрото помещение, които оказват влияние на нашето финално решение. Правилният избор на сифон за баня дава гаранция за дълга и безпроблемна експлоатация, удобство и истински комфорт. С правилен монтаж се гарантира качествено оттичане на водата и липса на неприятни миризми. Разбира се, за да направите правилният избор, винаги можете да обърнете към нас – Баня стил, мястото, където ще откриете различни модели на сифони, отговарящи на всички ваши изисквания и желания.

Популярни тагове

{news_tags}