В крак с модата със съвременните смесители за кухня – част II


|

В първа част от статия Ви запознахме с някои от основните функции при съвременните смесители за кухня. Установихме, че тяхната основна задача е пестенето на вода и енергия. Модерните смесители за кухня разполагат с още редица функции и характеристики, които да улеснят максимално престоя ни в кухнята.
Както стана ясно производителите на смесители за кухня постоянно усъвършенстват продуктите си, с цел постигане на максимален комфорт, хигиена и естетика. Смесителите за кухня могат да бъдат категоризирани според вида на монтажа, брой ръкохватки, по отношение на конструкция, функционалност и практичност.
В зависимост от монтажа, съвременните смесители за кухня се делят на стенни и стоящи. Смесителите за стенен монтаж отдавна не се радват на същата популярност, както в близкото минало. Причините да това са не само затрудненията в самия монтаж, но и ограничените възможности за избор на дизайн. Стенните смесители за кухня се различават според броя ръкохватки (една или две) и разположението на чучура (отгоре или отдолу на чучура). При тях се предлага възможност за избор на монтажна височина и дължина на чучура, което осигурява достатъчно свободно пространство за ръцете и удобство при употреба. В много редки случаи производителите предвиждат възможност за изтегляне на чучура или душ функция. Всички модели стенни смесители за кухня са с въртящ чучур, независимо дали са едноръкохваткови или двуръкохваткови.
Разнообразието при стоящите смесители за кухня е значително по-голямо. Те притежават редица предимства, монтират се лесно и бързо и не се налага пробиване. Създават усещане за по-голямо пространство около мивката и са по-тихи от стенните. Също така осигуряват необходимото удобство при употреба и се поддържат сравнително лесно. Икономични са – не изразходват голямо количество вода, което се обяснява с факта, че пълен дебит на смесителя се ползва сравнително рядко. Движението на ръкохватката им позволява лесен и плавен захват, което несъмнено осигурява един неподозиран и незаменим комфорт.
Свободата на движението е често пренебрегван фактор що се касае до първоначалния избор на кухненски смесители. Повечето от нас обръщат основно внимание на дизайн и цена, но не и на това дали смесителят ще бъде удобен в различни ситуации. Когато говорим за добри смесители за кухня е добре да мислим в перспектива от 360 градуса. Това означава, че нашия смесител е добре да разполага с 360 градуса възможност за въртене. По този начин можем да маневрираме с него, както си поискаме, без да се ограничаваме от големината на мивката или струята на водата. Ръкохватката също е желателно да може да се мести.
И като стана дума за ръкохватка е редно да обърнем внимание на моделите смесители за кухня според броя ръкохватки. Най-разпространени са двуръкохватковите. Всички двурукохваткови смесители за кухня са оборудвани с въртящ чучур, който създава допълнително удобство при употреба. Трябва да отбележим, че при този вид смесители настройката на температурата на водата е по-бавна.
Едноръкохватковите смесители за кухня набират все по-голямо популярност. Част от причините за това са: чувствителни са при настройката на температурата на водата, както и на налягането, много по-бързо достигат желаната температура, което ги прави и доста по-икономични. Също така предлагат красив дизайн, адаптиращ се към всеки стил кухня.
След всичко, което научихме за съвременните смесители за кухня, можем спокойни и уверени да се насочим към най-близкия магазин на Баня Стил и да изберем подходящия модел за нас!

Популярни тагове

{news_tags}