Гранитогресът и неговите качества


|

Към настоящия момент на пазара има изключително много видове плочки, служещи за обзавеждането на Вашия дом или офис.
Гранитогресът е чудесен избор и алтернативен вариант за облицоване на кухни, бани, стълбища, подове и площадки. Произхожда от Италия, а днес намира широко приложение във всеки един дом или офис.
Тази подова настилка се отличава значително от теракотните плочки и фаянса.
Той се получава при високотехнологична обработка, доближавайки се по състав до порцелана и гранита. Сместа се прави от глина, кварц и други минерали, които се пресоват и изпичат на висока температура – 1300 градуса по Целзий. Като резултат се сдобиваме с твърди плочки с еднородна структура. При добавяне на различни минерални пигменти ще получите желания от Вас цвят. Изключителен плюс е това, че той не променя цвета си с времето и е екологично чист материал.
Все повече при обзавеждането на банята се използва именно гранитогресът.
Твърдостта, която притежава позволява да се изработват и плочки с по-голяма повърхност. Той може да бъде с матово покритие, полиран или по-грапава повърхност.
Матираните модели са подходящи за кухни, бани, сауни и плувни басейни. Използва се предимно там, където се изисква стилно и елегантно излъчване, но и се търси допълнителна здравина, характерна за естествения камък, та дори по-висока от нея.
Този вид гранитогрес е по-достъпен ценово в сравнение с полираният, тъй като при производството му не се отделя време за неговото полиране и допълнителна обработка, защото е доста по-твърд  и надежден заради спестяването на тези процедури.
Външния му вид ще се запази един и същ, без значение кога сте го поставили.
Повърхността на матираният гранитогрес притежава лека грапавина, която намалява опасността от подхлъзване и неприятни инциденти върху мокър под.
Полираният гранитогрес от своя страна е с по-висока цена, поради повечето процедури при неговата обработка, за да придобие тази глазирана повърхност.
Той се дели на няколко основни типа според метода му на обработка.
На единият от видовете се създава основа, върху която се нанася глазура, с която се оформя шарка и процесът на полиране е, когато отгоре се нанесе тънък слой гланц.
Друг метод за полиране е преработка на плочките с различни химикали.
Тези видове плочки имат невероятно красив и модерен завършек, който е подходящ  също и за акцент в лобита и други обществени сгради. Има висока степен на естетичност и може да се използва за полагане на външни и вътрешни подови настилки, също така служи още за облицоване на външни сградни фасади.
Притежава огледално гладка повърхност и придава усещане за лукс и класа в помещението. След полагането му се създава впечатление, че сте поставили стъкло на пода. Моделите са изключително лесни за почистване и на пазара вече се предлага голямо разнообразие от цветова палитра и най-различни имитации на камък, мрамор, гранит и други видове.
Единствено в нашия магазин може да закупите най-качествените плочки, които да преобразят домовете и офисите Ви в красиви и преливащи от уют помещения.
Ние от Баня Стил се грижим за това клиентът да изпита удовлетворение след направената покупка.
Подарете си домът, който заслужавате!

Популярни тагове

{news_tags}