Гранитогрес в кухнята?


|

Всяко помещение в къщата има своя собствена индивидуалност, а гранитогреса е от облицовките, които могат по – перфектен начин да подчертаят най - възхитителните черти от интериора. Без значение дали ще го поставите на стените или пода, имате възможността да постигнете невероятни визии.
За ремонтирането на кухнята винаги сме поставени пред голям кръстопът при избора на материали. Кухненското помещение трябва да съчетава в себе си практичност, красота и в същото време да е лесно за почистване, за да извършваме обичайните домакински дейности безпроблемно и с удоволствие.  Все по - често за кухненски подови настилки се препоръчва гранитогрес. Тези плочки се характеризират не само с разнообразието си от модели, но и с несравнимите си качество, износоустойчивост и минимални стойности на абсорбация на вода. Няма да изпитвате ужас и притеснение всеки път, когато изпуснете или разлеете нещо върху него. Изключително подходящ е за хора с домашни любимци. От огромно значение е да подберете повърхност, която да не позволява лесното пързаляне и не попива мазнини. Почистването на гранитогреса е лесно, но и той, като всяко нещо се нуждае от правилна поддръжка, за да запази красивият си външен вид възможно най-дълго време. Заради по-порестата си повърхност, матираният гранитогрес създава съвсем дребни затруднения при почистването, които обаче се решават с минимални усилия.
Относно дизайна - общата визия на стаята е добре да бъде стилна и атрактивна. Присъствието на гранитогреса било то в матиран или полиран вид превръща трапезарията и кухнята в неповторимо място в което винаги се усеща елегантността. Всеки има своя представа за мечтаната кухня. За да не се чувства никой неудовлетворен по отношение на дизайна, пазара предлага различни решения. Всеки цвят ще даде усещане за съвсем ново помещение. Кремавите нюанси за разлика от останалите ще създадат по – топло и уютно внушение на интериора. Зелените и сини плочки пък са по – артистични, но създават и по-хладно чувство. Ако това не ви е достатъчно и искате наистина абстрактна визия, то за вас са гранитогресите, пресъздаващи различни текстури / дърво, камък, мрамор, цимент и дори метал /, които ще разчупят атмосферата по един страхотен начин.
До тук се убедихме в част от ползите на гранитогресната облицовка, но е добре да споменем и не до там толкова позитивните страни, за да можете да направите правилната за вас равносметка при преобразяването на кухненското помещение. Плочките може да са нарекат дори „вълшебни“, заради плътността, влагоустойчивостта, здравината и стила, но фугите между тях определено не притежават същите качества. Фугиращата смес е порест материал, който трябва да бъде запечатан с цел да се предотвратят бъдещи щети. Тук дори правилната поддръжка не може да ви гарантира на сто процента, че няма да се появят повреди. Полагането е друг важен фактор. Трудоемка задача, изискваща време и познаване на материала. В този случай най – добре е да се обърнете за помощ към професионалист. И може би последното неудобство, което ще изпитате, ако се доверите на гранитогреса за вашата кухня е, че той, също като останалите плочки ще държи по – студени температури в помещението.
Това бяха на кратко предимствата и недостатъците на това да изберете именно гранитогреса за облицовка или настилка в кухненското си помещение.

Популярни тагове

{news_tags}