Гранитогрес за всяка стая или как да изберем правилните плочки според помещението?

В днешните модерни времена на богато разнообразие от всякакви продукти е трудно човек да се ориентира и да вземе решение без чужда помощ или насока. Съществуват най-различни подови облицовки и често изборът се прави на база лични предпочитания. Но когато решим да се доверим на гранитогреса като средство за подова настилка, доколко изборът ни е информиран? Запознати ли сме с характеристиките на гранитогресните плочки, с видовете повърхности, за какви помещения са подходящи те, какви са особеностите при почистването на плочките, каква визия целим да постигнем и т.н.?  В днешната статия ще отговорим на тези и други въпроси, свързани със съвременния гранитогрес и по този начин ще помогнем на нашите читатели да направят информиран избор.
Нека започнем от визията, тъй като тя винаги е водеща при избор на даден продукт. Днешните производители на гранитогрес непрекъснато се стремят да надскачат себе си и това лесно може да се проследи от продукцията, която те създават. Съвременните гранитогресни плочки предлагат най-разнообразна визия, която е в състояние да задаволи всеки вкус. Мраморни, каменни или дървени повърхности могат да преобразят помещението изцяло, без да създават натрапчива или претрупана атмосфера. Плочките с имитация на каменна или бетонна повърхност ще придадат уникална и неповторима визия на помещението, като можете да изберете сред по-сурова визия на камъка, по-гладка повърхност или цветен камък. Мраморната имитация ще придаде една коренно различна и нестандартна визия. При гранитогресните плочки с мраморна имитация можете да изберете сред класически бял мрамор, стилен черен мрамор или дори цветен. Гранитогрес като дърво е сред най-търсените и предпочитани визии. При тези плочки имате възможност да изберете сред различни видове дърво – светло или тъмно, дори захабено или леко оцветено. С помощта на гранитогреса, лесно ще създадете интериора, който желаете.
Сега малко информация относно състава и производството на гранитогресните плочки. Гранитогресът представлява пресована и изпечена смес от глина, гранитни частици, смола и други еднородни материали. След като сместа е готова, тя се подлага на двойно пресоване под голямо налягане, което спомага на компонентите да се смесят по-добре. Следва изпичането, което се извършва при температура от над 1200 °C. Следващият етап е полагането на повърхностен слой. Съществуват няколко вида гранитогрес в зависимост от неговата повърхност – матиран, полиран, гланциран и релефен. И тук е редно да поговорим за основния въпрос от днешната статия – каква повърхност да изберем според особеностите на помещението?
Матираният гранитогрес е особено подходящ за полагане в мокри помещения, бани, открити пространства и такива с постоянен достъп до вода. Това се дължи на повърхността на плочките, която не позволява подхлъзване и неприятни инциденти. Идентично е и при рефелния гранитогрес, който е особено подходящ за открити тераси, но вероятно не толкова за вътрешни стаи, тъй като върху грапавата повърхност може да не е особено приятно за стъпване. Гланцираният гранитогрес се отличава със спираща дъха визия, тъй като повърхността му е идеално гладка и е в състояние да отразява светлината. Полираният гранитогрес притежава гладка, леко гланцирана повърхност, която не отразява огледално, но притежава блясък, за разлика от матираната повърхност. Тези два вида гранитогрес са подходящи за всякакви помещения, но е добре да ограничим достъпа до вода в тях до минимум.
Гланцираният и полираният гранитогрес се почистват изключително лесно и бързо, докато при матирания и релефния ще отнеме повече време и усилия. И тъй като гранитогресът е изключително устойчив на всякакви натоварвания, почистващите препарати не са нещо, с което трябва да внимаваме на всяка цена. Обикновени подови, неабразивни препарати биха свършили идеална работа.
Баня Стил винаги се стреми да предлага най-доброто на своите клиенти, затова разгледайте свободно нашата огромна колекция от гранитогрес и направете правилен и информиран избор за Вашето помещение.