Гранитогрес - изборa на съвременния дом


|

До преди няколко десетилетия плочките са били изключително еднообразни като визия и цветове. Моделите са били предимно с изчистен дизайн, така че да могат лесно да се комбинират с останалите елементи. Това несъмнено е било практично, но в същото време прекалено еднообразно и скучно. В последните 50 години станахме свидетели на голяма промяна в това отношение. За това време на пазара изгря нова звезда, която много бързо придоби популярност и стана една от най-предпочитаните облицовки както за интериора, така и за екстериора, а именно гранитогресът. За кратък период от време той разби наложените стандарти в дизайна на плочките и ги замени с модерни и нестандартни решения. В следващите редове ще се запознаем с основните качества на съвременния гранитогрес и разнообразието от модели, които може да ни предложи.
1.Технически характеристики
Макар и изкуствено създаден, модерният гранитогрес е със здравината и устойчивостта на естествен камък. Благодарение на уникалните си свойства, той се превръща в универсално решение с дълъг живот и издръжливост. Той е твърд; здрав; влагоустойчив; устойчив на различни климатични условия като сняг, дъжд и слънце, което позволява поставянето му навън, като например в паркове; устойчивост на високи механични натоварвания, което дава възможност да бъде поставян в обществени помещения, където трафикът на хора е голям, като например офиси, хотели, банки, бизнес сгради и други. Независимо от мястото където искате да го положите, съвременният гранитогрес ще се справи чудесно с околната среда, запазвайки добрите си характеристики и визия за дълго време.
2.Повърхност
Новите модели гранитогрес се изработват с няколко типа повърхности, в зависимост от търсеният ефект, а именно матирана, полирана, гланцирана и релефна. Матираният гранитогрес е чудесно решение за помещения като кухня, баня и коридор. По повърхността на този тип плочки има лека грапавина, която предпазва от нежелани подхлъзвания и инциденти. От друга страна полирания и гланциран гранитогрес не могат да предложат тази сигурност, но за сметка на това разкриват уникален блясък и огледален ефект върху плочките. Те са чудесен избор за спалнята или всекидневната, придавайки им по-стилен и представителен вид.
3.Дизайни и имитации
Модерният гранитогрес разкрива няколко уникални имитации на естествени материали, които несъмнено внасят нестандартна и разчупена нотка към цялостния интериор на всяко едно помещение. Той разкрива красотата на естествената мраморна, каменна, и дървесната повърхност.
Мраморният гранитогрес е чудесен избор ако искате да създадете едно луксозно и стилно помещение. Той може да е представен в светли тонове и тъмни ивици или обратното. Моделите с каменен ефект се предлагат предимно с изчистен и семпъл дизайн, който ги прави изключително практични, когато става дума за комбинацията им с останалите елементи от интериора. Съвременният гранитогрес вдъхновен от красотата на естествената дървесина е чудесен избор за любителите на природата или на натуралните решения. Моделите от този тип предлагат голяма цветова гама както в стандартните кафяви цветове, така и по не типични за дървото сив, бял и други.
Разбира се гранитогресът предлага още много различни и уникални дизайни, с които ще Ви остави без дъх.
Ако сте решили че модерният гранитогрес е Вашето решение, то тогава заповядайте в магазините на Баня Стил. При нас ще намерите огромно разнообразие от модели, дизайни и размери, а които да създадете перфектния дом.

Популярни тагове

{news_tags}