Гранитогрес - модерното и практично решение за всеки дом

При ремонт и обзавеждане на дома си всеки от нас избира материали, които да комбинират в себе си добри технически характеристики, функционалност и красива визия. Един от най-важните елементи в обзавеждането е полагането на подовата настилка. Тя предлага голямо разнообразие, от което може да се избира. В тази статия ще Ви запознаем с един от най-подходящите продукти, както за облицовка на подове, така и на стени, а именно гранитогреса.
Гранитогресът, като материал е познат на човечеството от скоро и първо се появява в Италия. Изработката му е високотехнологичен процес, при който се смесват еднородни материали, както естествени, така и изкуствени, които след това се пресоват при голямо налягане и изпичат на много висока температура, създавайки изключително здрави и устойчиви плочки. Тази здравина се дължи на основната съставка, а именно бялата глина, към която се прибавя гранит и други видове камъни и спойващи вещества.
Важен етап от създаването на материалът гранитогрес е неговото оцветяване, което се случва по време на смесването на съставките. Тогава се добавят желаните пигменти, благодарение на които получаваме уникални и неповторими дизайни. С помощта на тази технология съвременният гранитогрес е изключително устойчив на влиянията на слънцето, ултравиолетовите лъчи, влагата и други природни стихии, като вятър, дъжд или сняг. Като цяло иновативният гранитогрес разполага с високи технически характеристики и функционалности, които ще разгледаме в следващите изречения.
Влагоустойчивостта при плочките от гранитогрес, гарантира за ниската абсорбция на вода, подсигурявайки тяхната устойчивост при резки температурни промени. От друга страна гранитогресът притежава изключителна твърдост, която не позволява неговата деформация от различни механични удари или надрасквания. Към това му качество се добавя и отличната му устойчивост на износване, осигуряваща по-дългата продължителност на неговият живот.
Съвременните модели гранитогрес, освен множество добри характеристики предлагат и три вида покрития с различни дизайни и имитации. Трите основни завършека при гранитогреса са полиран, гланциран и матиран. Гланцираният и полираният гранитогрес, се отличават с допълнителен блясък и гладка повърхност, добавяйки усещане за изисканост към помещението. Те са добър избор за поставяне в трапезария или всекидневна. Този тип повърхност не задържа замърсявания или петна и се почиства изключително лесно. От друга страна матирания завършек, създава лека грапавина по повърхността на плочката, намалявайки опасността от подхлъзване и друг вид нежелани инциденти, правейки го чудесен избор за бани и кухни. При избор на гранитогрес освен дизайн е добре да се обърне внимание и на типа повърхност съобразявайки я с помещението, в което ще се постави.
Относно дизайна, съвременният гранитогрес се отличава с уникални имитации, задоволяващи изискванията на всеки вкус. В последните години най-предпочитан и търсен е гранитогресът, пресъздаващ естествена дървесна повърхност, създавайки визуална илюзия за дървесен паркет. При повечето модели този вид гранитогрес се предлага с матов завършек и релефна повърхност, която напомня на истинско дърво. Гранитогресът имитиращ дърво е подходящ за помещения, в които целта е да се внесе комфорт и уют, съчетавайки ги с модерен и естествен дизайн. Вторият вид най-търсен гранитогрес е имитиращият естествена мраморна повърхност. Той впечатлява с изискана и луксозна визия, подходяща за обществени помещения като хотели, офиси или бизнес сгради, където ще подчертае цялостната атмосфера, добавяйки стил и разкош. Друг вид имитация е тази на естествения камък. Тя е подходяща за непретенциозния вкус. Повечето модели от този тип се предлагат с изчистен дизайн, който се съчетава безпроблемно с мебелировката в помещението, добавяйки индивидуалност и комфорт.
В себе си гранитогресът комбинира множество предимства като функционалност, разнообразие от модели, дизайни и практичност, благодарение на които той е чудесен избор, както за интериора на Вашия дом така и за неговия екстериор, гарантирайки със своята здравина и устойчивост, без опасност от деформация или бързо износване. С новият, иновативен и модерен гранитогрес Вие ще разчитате на сигурност, докато се наслаждавате на разнообразие от модерни дизайни и имитации.