Гранитогрес - съвкупност от комфорт, устойчивост и естетика


|

За един съвременен и уютен дом е най-важно материалите, които ще се използват при обзавеждането му да са с отлични технически характеристики. По – голямата част от хората залагат повече на визията, отколкото да разучат техническите данни на даден продукт и с какво той би бил полезен за тях. Всеки човек иска да има дом, който освен да изглежда красив, трябва да е в крак с модните тенденции, да е свеж и да е технически издръжлив, за да не се налагат повторни и досадни ремонтни дейности. Важно за всеки ремонт на жилище е избора на подова настилка, която внася уют във всеки дом. Днес ще обсъдим подовата настилка гранитогрес, като продукт способен да преобрази дома Ви в едно красиво и внушително място и най – важното да издържа на влага и натоварвания, за да може ефекта от един ремонт да бъде дълготраен.
Какво трябва да знаем за гранитогрес? С какво той би бил полезен за нас?
Гранитогресът дава своето начало в Италия и е бил основно използван за мащабното строителство. Но какво представлява той?
Изкуствено създаден материал, който е формиран да издържа на всякакъв тип натоварвания, било то влага, студ, топлина и така до тежест. Изработен е така, че освен издръжлив да радва всяко капризно човешко око със своя изтънчен вид. Плочките са способни да покрият желанията, нуждите и потребностите на всеки клиент. Гранитогресът е понякога неразпознаваем за обикновеното човешко око, защото може да наподобява дървен материал, мрамор, камък и дори плат. Това е един сравнително лесен и модерен начин да внесеш свежест, лукс и красота било то във Вашият дом или офис.
Как е създаден продукта гранитогрес, за да предлага такова високо качество? Той произлиза от три основни и важни съставки, които го разграничават от другите плочки на пазара. Комбинира в себе си смола, глина и пясък, трите важни съставки, които са го направили толкова здрав. След като се смесят съставките трябва да премине през всяка следваща стъпка, за да се добие цялостен и завършен продукт. Като за начало, той бива изпичан при специални условия и на температура над 1200 градуса. Благодарение на тази висока температура, плочките губят влагата в себе си и се превръщат в един незаменим продукт с висока устойчивост, който е хит на пазара. Качеството му трябва да бъде гарантирано и поради тази причина е двойно пресован, за да може да се подсигури издръжливост, плътност и водонепропускливост. Последни етапи, но не и по важност за създаването на гранитогрес са шлайфането и полирането. В следствие на последните два процеса гранитогреса се разделя на четири вида плочки. Те могат да са матирани, гланцирани, полирани и релефни. Всеки вид има своите предимства и е различно приложим. Матираният гранитогрес е подходящ за помещения, които са с непрекъсната човешка активност. Грапавината го доближава до релефния гранитогрес и по този начин се избягват нежелани, и непредвидени инциденти при наличие на вода по пода. Полираните и гланцираните са подходящи за помещения, в които се набляга на стил и изисканост. Гладката им огледална повърхност не позволява задържането на петна и замърсявания, което ги прави лесни за почистване.
Бъдете модерни, стилни и внесете уют, и красота вкъщи с подходящ за Вас гранитогрес. Пазара предлага широко изобилие от модели, цветове и видове, и не на последно място здравина.

Популярни тагове

{news_tags}