Гранитогрес – вдъхновение за всеки дом

С модернизирането и развитието на технологиите в строителството започнаха да се появяват нови и по-качествени продукти, които събират в себе си почти всички предимства и функционалности нужни на потребителя. Един от резултатите на тези иновации е гранитогресът. Съвременният гранитогрес набира все по-голяма популярност, като облицовка за под. Благодарение на добрите си технически характеристики, огромното разнообразие от дизайни и повърхности, той се превръща в една от най-желаните настилки.
Модерният гранитогрес се изработва при високотехнологичен процес, при който се смесват различни еднородни материали, пясък и други компоненти, от които зависи крайния резултат за повърхността и дизайна на плочката. След като сместа е готова, тя се изпича на 1200 градуса. В следствие на този процес се получава изключително здрав и твърд продукт. Следващата стъпка при изработката на гранитогреса е създаване на неговата повърхност. Познати са 4 основни повърхности – матирана, гланцирана, полирана и релефна.
Матираният гранитогрес не се подлага на допълнителна обработка и по този начин запазва свойствата и особеностите си придобити при изработката му. Матираната повърхност не блести и не може да предложи толкова луксозна визия, но за сметка на това се отличава с по-голяма здравина и устойчивост. Гланцираната и полираната повърхност се отличават с изискана и луксозна визия. Тези повърхности са допълнително обработени с абразивен материал и полирани със специална машина. Гланцираният гранитогрес се изглажда и обработва до такава степен, че по повърхността му се създава илюзия за поставена огледална повърхност.
Когато избираме гранитогрес е много важно да съобразим помещението, в което ще го слагаме с повърхността към която да се насочим. Матираният гранитогрес притежава лека грапавина, която позволява поставянето му в баня, кухня, коридор или тераса, предпазвайки от подхлъзвания и нежелани инциденти. От друга страна полираните и гланцираните гранитогреси не се препоръчват за такива помещения. Бляскавата им повърхност е по-хлъзгава, затова е по-подходяща за всекидневна, спалня и трапезария, където ще създадат внушителен и изискан дизайн.
Модерният гранитогрес е продукт, който освен в дома може да се поставя и в обществени помещения и екстериора. Характеристиките, които позволяват полагането му на такива места са: здравина, твърдост, устойчивост на високи механични натоварвания и различни климатични условия, водоустойчивост и други. Благодарение на всички тези качества, гранитогресът се е превърнал в един универсален продукт с широко приложение. Независимост от мястото на поставяне, съвременният гранитогрес запазва високата си устойчивост на износване. Ако е поставен правилно и поддържан добре, гранитогресът на практика е вечен. Още едно предимство на новия гранитогрес е лесната му подръжка. Неговата повърхност е силно устойчива срещу образуване на петна, което прави почистването му изключително лесно и безпроблемно.
До тук с повърхностите и качествата на гранитогреса, нека сега разгледаме огромното разнообразие от дизайни, които може да ни предложи.
Модерният гранитогрес е изкуствено създаден материал, който за разлика от други видове облицовки, предлага невероятни имитации на естествена мраморна, дървесна и каменна повърхност. Когато искате да създадете комфортна и приятна атмосфера, то гранитогреса с имитация на дърво е Вашето решение. Той ще Ви позволи да се наслаждавате на стилна и красива визия вдъхновена от природата. Гранитогресът с имитация на каменна повърхност от друга страна предлага изчистена и изискана визия. Благодарение на семплия му дизайн, може да правите различни и индивидуални комбинации, съчетавайки го лесно и безпроблемно с останалия интериор. Последен, но не на последно място е гранитогресът с мраморна повърхност. Този гранитогрес ще превърне дома Ви в истински палат, внасяйки изтънчен и луксозен елемент към цялостния дизайн на помещението.
Модерният гранитогрес може да покрие изискванията дори на най-взискателния вкус. Той предлага както много добри технически характеристики, така и внушителни дизайни, с които може да преобразите целия си дом, разчитайки на сигурност и стил.