Гранитогрес – вдъхновение за всяко помещение

Когато започваме ремонт в своя дом, винаги се стремим да намерим най-добрия и сигурен материал. Той трябва не само да покрие изискванията ни за качество, но и да ни даде избор от различни дизайни, така че да създадем идеалният интериор в дома си. В тази статия ще се насочим към облицовъчните плочки и по-конкретно към гранитогреса. Модерният гранитогрес започва да се превръща в един от най-предпочитаните продукти за облицовка както за пода, така и за стената. Тази си слава добива благодарение на изключително добрите си характеристики и голямото разнообразие от дизайни, които може да предложи. 
Съвременният гранитогрес е много здрав материал. Той се изработва при високотехнологичен процес, който следва няколко етапа. Първият етап е създаването на сместа, която е съставена от глина и различни еднородни материали. При забъркването на сместа се слагат различни съставки, които определят дизайна и цвета на крайния продукт. Вторият етап е пресоването. Готовата смес се пресова при много голямо налягане, което гарантира за здравината и устойчивостта на гранитогреса. Третия етап е изпичането, което се случва при специални условия и температура над 1200 градуса.  Последният четвърти етап е създаването на типа повърхност. В зависимост от ефекта, който търсим, вече изпечените гранитогресови плочки, могат да бъдат допълнително полирани, така че да добият повече блясък и по-луксозна визия.
Когато става въпрос за повърхност, новите модели гранитогрес се делят на четири вида – полирана, гланцирана и матирана и релефна.
Матираният гранитогрес не се подлага на допълнителна обработка и запазва свойствата си, които е придобил по време на изработката. Матовият завършек, създава грапавина по повърхността на плочките, която предпазва от подхлъзвания. Благодарение на своята грапавина, този тип гранитогрес може да бъде поставян на места с директен достъп до вода като бянята, кухнята, дворът и други. Матираният гранитогрес има стилно и изтънчено излъчване, което ще внесе елегантен елемент към цялостния дизайн на дома.
Когато искаме да създадем луксозна и изискана визия в помещението то гланцираните и полираните гранитогресови плочки са най-подходящия избор за това. Тези повърхности се получават след допълнително полиране на гранитогресовите плочки, достигайки нужния ефект. Гланцираният гранитогрес е до толкова полиран, че създава ефект на стъклена повърхност поставена върху плочката.
Освен повърхността си, модерният гранитогрес се отличава и с голямото си разнообразие от различни дизайни. Макар и изкуствено създаден материал, гранитогресът се отличава с невероятните си имитации на естествени повърхности като дървена, мраморна, каменна и други.
Новите модели гранитогрес пресъздаващи красотата на естествената дървесна повърхност, са чудесен избор ако искате да създадете комфортна и уютна атмосфера в помещението. Те ще пренесат красотата на природата във Вашия дом, позволявайки Ви да се наслаждавате на стилна и модерна визия.
От друга страна ако държите домът Ви да е с луксозен и внушителен дизайн, то гранитогреса с имитация на мрамор е най-добрия избор. Той ще превърне дома Ви в истински палат.
Гранитогресът с имитация на камък предлага семпъл дизайн, който е изключително лесен за комбинация с различни видове мебелировка, давайки по-голяма свобода при обзавеждането.
Благодарение на голямото разнообразие от дизайни, модерният гранитогрес може да покрие всички изисквания, създавайки желания краен ефект в помещението.
Съвременният гранитогрес е универсален материал, който разполага с изключително добри технически характеристики, които позволяват поставянето му както в интериора, така и в екстериора. С него може да се облицова както дома, така и обществени помещения, с високо механично натоварване. Гранитогресът е изключително лесен за подръжка и експлоатация материал и може да се каже, че на практика е вечен.
Ако търсите качество, сигурност и разнообразие от дизайни в избора си на облицовъчен материал, то гранитогресът е най-доброто решение Вас.