Гранитогрес – модерното и универсално решение за всеки дом

Постепенно гранитогресът става един от най-търсените материали за облицовка. Той е широко приложим и предлага по-добри качества и характеристики от стандартните облицовъчни плочки. В следващите редове ще Ви запознаем с предимствата на гранитогреса, благодарение на които с времето се е превърнал в една от най-предпочитаните настилки. Гранитогресът е изработен от еднородни материали изпечени при температура над 1200°C. Благодарение на своят състав и начин на изработка гранитогресът се характеризира с изключителна здравина и твърдост. Рязането на плочките се случва с помощта на диск с диамантено покритие.
В стремежа си да подобрят качествата на гранитогреса, производителите създават нова технология на рязане, с помощта на която се появява и нов тип гранитогрес, а именно калиброван. На пръв поглед калиброваният гранитогрес не е по-различен от обикновено рязаният, но това съвсем не е така. Разрязването на калиброваният гранитогрес се случва с помощта на лазер, който се грижи за напълно еднаквите размери и абсолютно равният и плосък ръб на плочките. При поставянето на този тип гранитогрес, е необходима минимална или никаква фуга, което придава един значително по-добър вид на помещението и дори визуално чувство за непрекъсната настилка.
Модерният гранитогрес предлага голямо разнообразие от размери и дизайни. Той е универсален и е подходящ за облицоване както на стени, така и на подове.
Гранитогресът намалява риска от влага и се отличава със здравина, устойчивост на високи механични натоварвания, ниски и високи температурни амплитуди и ниска водопоглъщаемост. С помощта на тези си характеристики универсалният гранитогрес е чудесен избор, както за интериора на дома, така и за неговия екстериор като двора. Със своята способност да издържа на високи натоварвания, гранитогресът може да се използва за облицоване и на обществени помещения, където освен неповторим дизайн ще осигурява здравина и устойчивост.
Съвременният гранитогрес предлага три вида повърхности с различни особености. Една от тях е матираната. Матираният завършек се отличава с леката грапавина, която създава по повърхността на плочките, предотвратявайки подхлъзвания и неприятни инциденти. Матираната повърхност не предлага толкова луксозна визия, но за сметка на това е по-сигурно решение за полагане в баня, кухня или коридор. От друга страна полираната и гланцираната повърхност придават допълнителен блясък на плочките, внасяйки лукс и стил в помещението. Повърхността на модерният гранитогрес е лесна за поддръжка. Тя не задържа замърсявания и петна, предлагайки лесно, бързо и безпроблемно почистване.
За да заслужи славата си на универсална настилка, гранитогресът освен добри характеристики, предлага и богат избор от дизайни и имитации на различни повърхности.
Сега най-предпочитан и модерен е гранитогресът с имитация на естествена дървесна повърхност. Той пресъздава по уникален и неповторим начин красотата на дървесината, заедно с нейните отличителни черти, които внасят свежест, комфорт и уют в помещението. От друга страна за любителите на лукса и шика, гранитогресът представя невероятна имитация на естествена мраморна повърхност, която добавя стил и изисканост в дома, преобразявайки го по модерен и елегантен начин. Разнообразието на новия гранитогрес не свършва до тук. Друга негова изключителна имитация е тази на естествената каменна повърхност. При повечето модели от този тип е характерен изчистения и неутрален дизайн, който с лекота се съчетава с всякакъв вид мебелировка, добавяйки стил и неподправеност, към цялостния дизайн. С времето гранитогресът с право е заслужил добрата си слава. Той е не само универсален, широко приложим и практичен, но гарантира и с добри технически характеристики, а поддръжката му е лесна и безпроблемна. В себе си гранитогресът събира практичност и функционалност, неща които съвременните домакинства търсят и изискват при избора на подходящи материали, с които да подсигурят своите домове. Без значение дали се нуждаете от настилка за интериора или екстериора на дома Ви, най-доброто решение винаги ще е едно, а именно – гранитогрес.