Гранитогрес – особености и свойства

В днешно време все по – честно гранитогресът е предпочитан избор за обзавеждане за баня и дома. Разнообразието от модели, видове и различни текстури на плочите гранитогрес, дава голяма свобода в проектирането и обзавеждането за създаване на един неповторим и изтънчен интериор. Гранитогресът е най – здравата и устойчива облицовка за под и стени, като най – общо казано, той представлява изкуствен камък. Различните видове гранитогрес се отличават един от друг по състава на материалите, които са използвани за производството му.
С напредването и развитието на технологиите производството на гранитогрес е един високотехнологичен процес, при който се смесват и обработват различни материали, като например материалите могат да бъдат изкуствени или естествени за образуването на максимално здрав материал с висока степен на устойчивост. Плочите гранитогрес се пресоват на голямо налягане и се изпичат при изключително високи температури, в резултат на което се получават плочи с висока степен на здравина и устойчивост, които са подходящи както за облицоване на под и стени в закрити помещения, така и на открити. Здравината и високата степен на устойчивост на плочите гранитогрес, гарантира комфорт и дълъг живот на материалите, които да издържат на всички метеорологични условия.
Днес можете да откриете голямо разнообразие от различни модели гранитогрес, всеки отличаващ се с различен цвят и текстура на плочките. Цветовете на плочите гранитогрес се смесват заедно със съставките му. Точно тогава се добавят желаните от производителите пигменти, като цветовете при гранитогреса се разпределят така, както при естествените камъни. Тази технология за оцветяване на плочите е много ефективна, защото благодарение на нея плочите гранитогрес издържат на слънчевите ултравиолетови лъчи и влагата. Всички модели гранитогрес запазват цветовете и текстурите на плочките за дълго време, без те да се изменят, избледняват или увреждат.
Благодарение на здравината и устойчивостта си, плочките гранитогрес са предпочитана облицовка както за дома, така и за обществени сгради с висока интензивност на посещаване – метро станции, офис сгради, обществени сгради, търговски центрове и други. За облицовка на този тип сгради най – често се избират модели гранитогрес с големи размери на плочките, които позволяват всяка една иновативна и нестандартна идея да се превърне в красива реалност. Също така можете да използвате гранитогрес за облицоване на тераси, дворове и други външни пространства, като е хубаво да използвате модели гранитогрес със специално “Antislip”покритие, което предпазва от подхлъзване.
С напредването на технологиите и развитието на производствения процес, днес на пазара можете да видите голямо разнообразие от висококачествени модели гранитогрес на световноизвестни фабрики, които са утвърдили имената си благодарение на иновативните модели гранитогрес, които предлагат. Вече има и голям избор на различни размери на плочките гранитогрес, като последните иновации са именно плочите гранитогрес с големи размери. Те са предпочитани от дизайнерите, тъй като дават голяма свобода в проектирането и в същото време гарантират страхотен и иновативен резултат. Ще се запознаете с голямо разнообразие и на цветове и различни текстури и имитации на плочките.
През 2018г. на мода са имитациите на мрамор, цимент и дърво. Дизайнерите искат да създават интериор в дома, който максимално да се доближава до природата и естествените повърхности и материали. Интериор, който е създаден в комбинация от мраморни плочи гранитогрес и дърво няма как да остане незабелязан или да не създаде специално усещане в дома Ви. Циментът също е предпочитан избор, като той преобразява всяко помещение по един специфичен и интересен начин.