Гранитогрес – правилният избор на повърхност и дизайн


|

Когато става въпрос за обзавеждане на нов дом или реновиране на стария, то всеки от нас търси най-практичното, сигурно и бюджетно решение. Преобразяването на дома не изисква едно или две неща, с които да се съобразим. Това е дълъг и труден процес, който се планира много внимателно. Едно от най-важните неща, на които трябва да обърнем внимание е подовата настилка. Подът е най-натоварената част от дома ни. Той поема тежестта на цялото обзавеждане и ежедневното ни ходене. Поради тази причина подовата настилка трябва да ни дава сигурността, че тя ще издържи на всички механични натоварвания, без да се деформира или разруши в рамките на 2-3 години. Когато говорим за надеждност при подовите настилки няма как да пропуснем да отбележим съвременния гранитогрес. Неслучайно в последните години той набира голяма популярност при обзавеждането на домове и обществени помещения. Той предлага много добри технически характеристики като здравина, устойчивост на високи механични натоварвания, различни климатични условия и други. Благодарение на тези си характеристики модерният гранитогрес може да бъде поставян както в интериора, така и в екстериора. Освен качествата си, той предлага и уникални имитации на различни естествени повърхности като дърво, мрамор, камък, бетон и много други. В следващите редове ще Ви запознаем с основните повърхности и дизайни, които може да ни предложат новите модели гранитогрес. По този начин Вие ще сте сигурни, че в това отношение сте направили правилният избор за Вашия дом.
1.    Повърхност
Съвременният гранитогрес предлага няколко вида повърхности – матирана, гланцирана, полирана и релефна. От голямо значение е да съобразите повърхността на плочките с помещението, в което ще ги полагате. Полираните и гланцираните гранитогреси предлагат уникален блясък и огледален ефект, който със сигурност ще внесе луксозен и изтънчен акцент в помещението. Тези две повърхности са изключително лесни за почистване и поддържане. Полираният и гланцираният гранитогрес са подходящи вариации за помещения като всекидневна, хол и спалня. Тъй като тези повърхности са доста гладки, в следствие на което и по-хлъзгави, те не се препоръчват за поставяне навън или в помещения, където има вероятност подът да бъде мокър. Тук идва матираният гранитогрес, който не може да ни предложи този невероятен блясък, но за сметка на това плочките са с лека грапавина, която ни предпазва от подхлъзвания и нежелани инциденти. Благодарение на това си качество матовият гранитогрес свободно може да бъде поставян навън или в помещения като банята, коридора и кухнята. Независимо къде искате да го поставите, гранитогресът ще Ви предложи необходимото решение.
2.    Дизайн
Както споменахме по-горе, гранитогресът предлага богато разнообразие от различни имитации на естествени повърхности например дърво, мрамор, камък, бетон и други. Мраморният ефект на съвременният гранитогрес е чудесен избор ако искате да внесете изискан акцент към помещението. Повечето модели с този дизайн се предлагат в светли нюанси, който са чудесен избор за полагане в по-малки и мрачни помещения, където ще внесат визуално усещане за повече пространство и светлина. Дървесният ефект е за почитателите на природата и тези, които искат да внесат комфорт и уют в помещението. И последни, но не на последно място идват имитациите на камък и бетон. Те са чудесно решение, ако искате да наблегнете на изчистен интериор в помещението. Благодарение на семплата визия на моделите, те могат лесно и безпроблемно да се съчетават с различни видове мебелировка. Независимо от визията, която искате да създадете, то гранитогресът ще Ви помогне да го постигнете.
Ако сте се прели на гранитогрес като Ваша подова настилка, то заповядайте в някой от магазините на Баня Стил, където ще Ви предложим огромно разнообразие от модели, размери, повърхности и дизайни.

Популярни тагове

{news_tags}