Гранитогрес – практично и стилно решение за всеки дом

Наскоро на пазара се появи нов материал, който с времето започна да се налага все повече, заради своите качества и различни възможности, които предлага при дизайна на дома. Този така предпочитан материал е гранитогреса. Благодарение на добрите си технически характеристики, които позволяват поставянето му почти навсякъде и богатото му разнообразие от дизайни, гранитогресът се превръща в едно универсално решение както за дома, така и различни обществени помещения. В тази статия ще Ви запознаем с предимствата, характеристиките и дизайните, които гранитогресът може да предложи.
Съвременният гранитогрес се създава чрез високотехнологичен процес, при който се смесват глина, пясък и различни еднородни материали. Тази смес се изпича на температура над 1200 градуса, създавайки много здрави и устойчиви плочки, които са способни да устоят на различни климатични условия. 
Повърхността и дизайна на новите модели гранитогрес се постигат още при самото му изработване. В зависимост от желания краен резултат, в процеса на обработка се добавят различни пигменти, благодарение на които гранитогресът добива желаната визия.
Модерният гранитогрес предлага три основни типа повърхности, а именно матирана, гланцирана и полирана. Гланцираната и полираната повърхност се отличават с луксозен и стилен дизайн. За постигането на този ефект, плочките се обработват допълнително с абразивен материал, който създава огледалния блясък, придаващ им тази изискана визия. Полираната и гланцираната повърхност са подходящи ако искате да създадете изтънчен и внушителен дизайн във Вашия дом. От друга страна матирания завършек не може да предложи такъв блясък, но за сметка на това гарантира със сигурност. Матираният гранитогрес не се подлага на допълнителна обработка. Той запазва дадените му при изработката особености, а именно леката грапавина по повърхността на плочките, която предпазва от подхлъзвания и нежелани инциденти. Матираният гранитогрес не може да предложи бляскава визия, но може да създаде комфортна и уютна атмосфера в помещението.
В този ред на мисли, след като Ви запознахме с типовете повърхност е ред да обърнем внимание на огромното разнообразие от дизайни, които съвременния гранитогрес може да ни предложи.
Въпреки, че е изкуствено създаден материал, гранитогресът е може би, единствения продукт за облицовка, който позволява да се насладим на чудесни имитации на естествена мраморна, дървесна и каменна повърхност.
Моделите гранитогрес имитиращи естествена мраморна повърхност разкриват уникално съчетание от преливащи се нюанси, които ще преобразят помещението, вдъхвайки му стил и изисканост. От друга страна дървесната имитация е чудесен избор ако искате да се наслаждавате ежедневно на комфортна и уютна атмосфера вдъхновена от природата. Последни, но не на последно място идват новите модели гранитогрес с имитация на естествен камък. Този тип имитация почти винаги е представена от изчистена и елегантна визия, която позволява лесното й съчетаване с различни видове мебелировка, създавайки индивидуални и неповторими дизайни.
Освен огромното си разнообразие от дизайни, гранитогресът се отличава и с много добри технически характеристики, които позволяват поставянето му както в интериора, така и в екстериора. Съвременният гранитогрес е твърд, устойчив на високи механични натоварвания и надрасквания, позволявайки поставянето му и на обществени места като хотели, офиси, библиотеки и др. Благодарение на своята устойчивост на различни атмосферни условия като дъжд, сняг или вятър, той може да бъде поставян в паркове, дворове и др. без притеснения, че ще се деформира или ще загуби своята визия. Освен добрите си технически характеристики, новите модели гранитогрес предлагат и огромно разнообразие от размери. Може да избирате от много малки до много големи размери с квадратна или правоъгълна форма.
Модерният гранитогрес не позволява образуването на мухъл и натрупването на замърсявания. Ако гранитогресът е поставен правилно и се поддържа добре, можем да кажем, че на практика е вечен.
Съвременният гранитогрес събира в себе си завидни технически характеристики и голямо разнообразие от дизайни, които го правят универсален продукт. Той може да задоволи изискванията ни за качество, които търсим във всеки продукт, както и тези за комфорт и представителност. С помощта на този материал, Вие може да разчитате на сигурност, докато се наслаждавате на стилен и модерен интериор.