Гранитогрес – стил и висока класа

Всеки човек поне веднъж в живота си се е сблъсквал с ремонтни дейности. За някои хора това е досадно и неприятно нещо, докато за други е възможност да изразят себе си, обзавеждайки своето жилище. Едни се доверяват на специалист в областта, докато други разчитат на собствените си познания. Едно от най-важните неща при ремонтните дейности са материалите. Те трябва да бъдат с високо качество, за да се радваме дълго време на създадения интериор.
Когато проектираме своя дом, първото нещо, на което трябва да обърнем голямо внимание е именно качествено положеният под. Той трябва да ни вдъхва усещане за здравина, стабилност и устойчивост при натоварвания. В същото време трябва да е с красив дизайн, който да подчертае индивидуалността ни. 
Модерният гранитогрес се е превърнал в един от най-предпочитаните продукти за облицовка за под. Той е с изключително добри характеристики и по нищо не отстъпва на останалите подови облицовки. Разнообразието на модерният гранитогрес е богато. Съвременният гранитогрес e изключително здрав материал. Изработва се при високотехнологичен процес, който се състои от няколко етапа.
Първият етап е създаването на подходяща смес, която се състои от глина и различни еднородни материали. При забъркването на сместа се прибавят различни съставки, които определят дизайна и цвета на крайния продукт. Вторият етап е пресоването. Приготвената смес се пресова при много голямо налягане, което гарантира здравината и устойчивостта на създадения гранитогрес. 
Третият етап е изпичането, то се случва при специални условия и при температура над 1200 градуса. Последният четвърти етап е създаването на повърхността.
Съвременният гранитогрес се разделя на четири вида – полиран, гланциран, матиран и релефен. Матираният гранитогрес запазва своите свойства, които е придобил при изработка и не се подлага на допълнителна обработка. Матираният завършек на плочките създава грапавина, която предпазва от подхлъзвания. Матираният гранитогрес е подходящ избор за полагане на места с директен достъп до вода като бани, кухни, дворове и други. Визията на този тип гранитогрес ще внесе елегантност и стил във всяко помещение.
За създаването на стилна и луксозна атмосфера в дома ни, подходящ избор за полагане са гланцираният и полираният гранитогрес. Тези повърхности се получават след допълнително полиране на плочките до достигането на нужния ефект.  Гланцираният тип гранитогрес създава илюзията за стъклена повърхност върху плочките.
Съвременният гранитогрес се отличава и с широко разнообразие от различни дизайни. Той предлага имитации на естествени повърхности като дърво, мрамор, камък и други. Плочките с имитация на естествен дървен материал ще внесат усещане за домашен уют, комфорт и стил във Вашето помещение. Избирайки този тип облицовка за под ще пренесете природата в дома Ви. Ако пък държите да се почувствате като кралска особа, то гранитогресът с имитация на мрамор е отличен избор, който ще превърне дома Ви в красив палат. Любителите на семплият и изчистеният дизайн могат да положат в дома си, гранитогрес с имитация на камък. Той  изключително лесно се комбинира с различни видове мебелировки.
Модерният гранитогрес дава възможност да разгърнете цялото си въображение и да създадете мечтания от Вас дом. Превърнете дома Ви в истинско произведение на изкуството. Заложете на високо качество и красив дизайн във всяко помещение.