Гранитогрес – стил и елегантност в дома

Независимо дали се нанасяте в нов дом или сте решили да направите основен ремонт, с който да освежите стария, от голямо значение е как ще подхождате към всяка една част от обзавеждането му. Един от най-важните и натоварени елементи във всяко жилище е подът. Когато избирате настилка за него е необходимо да обърнете внимание какъв вид настилка бихте искали, какви качества и характеристики да има тя. В следващите редове ще Ви запознаем с гранитогресът. Той е универсален материал, с който може да сте спокойни, че в дългосрочен план няма да имате проблеми или нужда за подмяна.
Модерният гранитогрес предлага голямо разнообразие от размери и дизайни, като в същото време гарантира с много добри технически характеристики, с които обикновената теракота не може да се похвали.
Новите модели гранитогрес се получават при високотехнологичен процес. Те се изработват от еднородни материали като – глина, пясък и други естествени примеси, които се изпичат на температура от над 1200 градуса, създавайки изключително твърди и здрави плочки. Благодарение на материалите вложени в състава му и начина на изработка, гранитогресът  се превръща в иновативно решение, което става все по-предпочитано и използвано за облицовка, както в домове така и в обществени помещения.
В следващите редове ще Ви представим защо модерният гранитогрес е най-предпочитаната настилка, запознавайки Ви с неговите свойства, характеристики и дизайни между, които може да избирате.
Към основните предимства на съвременния гранитогрес спадат неговата здравина, твърдост, устойчивост на високи механични натоварвания, високи и ниски температурни амплитуди и надрасквания.
Според особеностите на повърхността си, новите модели гранитогрес се делят на три групи – полиран, гланциран и матиран. Гланцираният и полирания гранитогрес са най – популярните видове покритие от гледнат точка на изисканата и луксозна визия. Тези два модела гранитогрес се получават след намесата на специални машини, които премахват и изглаждат горния неполиран слой, придавайки на повърхността нова и по-бляскава визия. Полираният и гланцирания гранитогрес имат по-изтънчена и шикозна визия, но от друга страна са малко по-хлъзгави от обикновено и заради това не се препоръчва да бъдат поставяни в баня, кухня или коридор.
От друга страна матирания гранитогрес е чудесен избор дори за тези помещения от Вашия дом. Неговият матов завършек създава лека грапавина по повърхността на плочките, която предпазва от нежелани инциденти. Този тип гранитогрес не може да предложи същата луксозна визия, но за сметка на това ще внесе стилно и внушително излъчване съчетано с практичност и сигурност.
Освен с основните си видове повърхност, модерният гранитогрес се отличава и с необикновените си имитации, които пресъздават дървесна, мраморна или каменна текстура.
Моделите гранитогрес с мраморна имитация са чудесен избор за хората, които искат да внесат разкошен и изящен елемент към дизайна на своя дом. От друга страна гранитогресът с имитация на естествена дървесина ще добави комфорт и уют в помещението, създавайки задушевна атмосфера. С имитиращият камък гранитогрес може да се насладите на традиционен и изчистен дизайн, който с лекота да съчетавате с различни видове мебелировка.
Съвременният гранитогрес се поддържа изключително лесно и не се нуждае от специално отношение. Благодарение на изработката си, той запазва първоначалната си визия за по-дълго време, без да променя цвета или формата си.
Благодарение на множеството си добри характеристики и разнообразие в дизайните на плочките, гранитогресът се превръща в един практичен и функционален материал, който гарантира за добрите резултати във всяко едно отношение.
Съвременният гранитогрес е универсален продукт, с който може да преобразите всяко едно помещение във Вашия дом, наслаждавайки се на индивидуални и модерни дизайни.