Да разчупим атмосферата в мокрото помещение с модерните смесители за баня!

Ако се чудите как да промените атмосферата във Вашата баня, то ще получите няколко идеи от нас. Промените в домашната обстановка са необходими, за да отговоря тя на нашите нужди. Домът трябва да носи уют и удовлетворение. Голяма част от нас избягват ремонтните дейности в мокрото помещение.
Ще Ви дадем няколко идеи, които да Ви улеснят!
- Планирайте какво точно искате да се промени във Вашата баня. Помислете и за най-малкото кътче, което можете да разнообразите.
- Направете си списък с неща, които не харесвате. Имате нужда от нови плочки?  От по-разчупено осветление? Нямате достатъчно шкафчета? Имате нужда от допълнителна мивка? Хубаво е да прецените какво искате да остане и какво да се промени.
- Помислете за факторите, които трябва да вземете под въпрос – нов член от семейството, предстоящо пътуване. Помислете в перспектива.
- Пресметнете внимателно бюджета, с който разполагате. Оставете си аванс за непредвидени разходи. Направете ценово проучване и се възползвайте от промоции.
-  Обърнете се към професионалисти, ако Вие самите не разбиране нищо от ремонти дейности. Не всеки умее да поставя плочки.
- Потърсете вдъхновение в интернет пространството. Там можете да откриете различни идеи, които да са Ви от полза. Дизайнът е в детайлите – погрижете се за тях, за да създадете наслада за сетивата си.
-  Помислете къде точно искате да настъпят промените – къде да се намира кранчето, ключът за осветлението или закачалката за кърпи.
Ако не желаете промените във Вашата баня да са огромни, то заложете на продукти, които ще създадат нотка свежест и стил. Такива са съвременните смесители за баня.  Те се делят на няколко групи: смесители за мивки, смесители за душ, смесители за биде, смесители за вана, смесители за вана и душ, термостатични смесители  и смесители за вграждане.
В зависимост от монтажа съвременните смесители за баня се разделят на стоящи и стенни.  Стоящите смесители се монтират на самата мивка или биде, докато при стенните смесители, монтажът им се случва на стена. Смесителите за баня притежават различни функции за комфорт при употребата им. Една от тях е ограничаването на температурата на водата, с цел намаляване разхода й. Материалите, от които се изработват днешните смесители за баня са: хром, бронз, никел, месинг. Може би, най-разпространено на пазара е хромираното покритие. То предпазва от образуването на капки и петна, и неговото почистване се случва лесно и бързо.
Важно нещо при смесителите, е механизмът на затваряне. Те се разделят на два вида: Каучуков и керамичен. Каучуковият разполага с каучуков уплътнител, който спомага за затварянето на смесителя. Керамичният съдържа приплъзващи се и затварящи се механизми.
Модерните смесители за баня предлагат функциите ColdStart и ColdBody. Функцията ColdStart позволява потичането на студена вода, когато ръкохватката на смесителя е в средно положение. За лесно разпознаване те имат индикатор за студена вода в средата на батерията, а не в края. ColdBody – не позволява нагряването на самото тяло, така предотвратява нежелани инциденти на изгаряния. Отличен избор за хора, които имат малки деца.
Разнообразието е огромно  и от към различните дизайни. Има едноръкохваткови, двуръкохваткови, в бяло, в черно, зелено… Каквито и смесители за баня да изберете, то не забравяйте да ги съчетаете с мебелировката и декорите. Заложете на отлично качество и изискана визия. Бъдете практични и разумни. Преобразете мокрото помещение с правилните продукти.