Днешните смесители за баня – полезни съвети за почистване и избор


|

След кухнята, банята е следващото най-посещавано помещение в едно домакинство и първото по най-много използвано количество вода. Всичко в банята е от изключително значение – от плочките до аксесоарите. Поради тази причина винаги трябва да се стремим към изпипване на детайлите и правилен избор на продуктите за баня. В днешната статия ще разгледаме няколко полезни функции на съвременните смесители за баня и разбира се, лесни съвети за тяхната добра поддръжка.
Първо и изключително важно правило е да прецените от какъв смесител се нуждае Вашата баня според неговия монтаж – стенен или стоящ. От самото име се подразбира, че смесителите за стенен монтаж са такива, които се вграждат в самата стена, докато стоящите се монтират на мивката или бидето. При смесителите за вграждане е добре да обърнете внимание на правилния избор на вътрешното тяло. То трябва да е подходящо и да съответства напълно на външното тяло с цел максимално добро функциониране.  
Друг възможен избор за смесители за баня са т.нар. термостатични или термостатни смесители. При тях удобството се крие в това, че можете да зададете с точност смесването на топла и студена вода. Те притежават два бутона – единият регулира налягането, а с другия се настройва температурата. Ако по някаква причина налягането или температурата в тръбите за топла или студена вода се промени, смесителят автоматично ще настрои температурата на водата. А ако студената вода спре, водната струя няма да Ви изгори, тъй като термостатният клапан незабавно изключва захранването. При термостатичните смесители също имате избор между такива за вграждане или открити, както и при останалите смесители за баня.
Още един подходящ избор на смесители за баня са такива, които притежават редица полезни и практични функции като ColdStart или още – CoolStart, както и функцията ColdBody. Идеята при първите е, че за кратко измиване на ръцете не е необходима топла вода и това се осъществява, когато ръкохватката на смесителя се намира в средно положение. В това положение на ръкохватката потича студена вода, вместо топла или хладка. При стандартните смесители, когато ръкохватката е в средно положение, нагревателят стартира се начислява електроенергия. Можете лесно да разпознаете смесителите с функция ColdStart  - при тях индикаторът за студена вода е в средата на батерията, а не в края. Вторите смесителите за баня осигуряват студено тяло. При технологията ColdBody тялото на смесителя не се нагрява от топлата вода. Тези смесители са особено подходящи за домакинства с малки деца.
Разбира се, днешните производители осъзнават нуждата от поддържането на добра хигиена и поради тази причина повечето смесители за баня на пазара притежават хромирано покритие. Това покритие осигурява лесно почистване и дълготраен блясък. Въпреки грижата на производителите, ние като потребители на тези продукти трябва да се погрижим да ги запазим за максимално дълъг период от време. 
Съществуват няколко основни и лесни стъпки при осигуряване на добра хигиена и същевременно запазване на покритието на смесителите. Много важно е да не се използват телени и груби гъби или кърпи са почистване, тъй като по този начин е почти сигурно, че ще се наруши покритието на смесителя. Следвайки тази логика, не е препоръчително да се използват силно абразивни препарати. Препоръчваме използването на препарати на основата на лимонена киселина, тъй като те са доказано най-щадящи както са смесителите, така и за нашата кожа и природата. Съветваме Ви да избягвате почистващи препарати на базата на оцет, оцетна киселина, мравчена киселина, фосфорна киселина, солна киселина, натриев хипохлорит (познат още като белина) или натриев хидроксид (или още: сода каустик). Тези вещества са силно разяждащи и ако се използват често, ще повредят не само покритието, но и самия метал. 
Баня Стил предлага огромно разнообразие на смесители за баня, които несъмнено ще паснат на всяко домакинство и ще задоволят всякакви потребности. Изберете най-доброто сред най-добрите на пазара.

Популярни тагове

{news_tags}