Добрата основа е наполовина свършена работа


|

В предходните ни статии Ви разказахме за душ кабините – защо са необходими, по какво се различават и какво може да персонализирате в една душ кабина, изработена по поръчка. Днес ще Ви разкажем малко повече за това върху какво може да бъде монтирана избраната от Вас кабина.
До преди няколко години, когато се кажеше душ кабина, човек непременно си представяше стъклените врати и бялото пластмасово корито отдолу. И в действителност, кабините така се и предлагаха – заедно с поддушовото корито. Днес нещата стоят по малко по-различен начин - акрилът вече не е неизменна част от стъклата.
Най-лесният вариант за монтаж е да разположите душ кабината директно върху готовия под. Алуминиевата лайстна се захваща с дюбели направо към плочките. Внимавайте, ако имате подово отопление. Това е бърз, семпъл и все по-често предпочитан монтаж. Често задаваните въпроси тук са, няма ли да излиза вода под лайстната и няма ли да пречи на монтажа наклонът към сифона? Отговорът е: зависи от майстора. Ако инсталаторите са предварително информирани за желанието Ви да монтирате душ кабината на готовия под и си разбират от работата, те могат без проблем да зададат правилен наклон на плочките в душ пространството, без това да пречи на лайстната. Освен това лайстната може да се силиконизира от вътрешната страна на стъклото, което допълнително ще намали риска от намокряне на останалата част от Вашата баня.
И все пак, ако монтажът директно на пода не Ви изглежда достатъчно убедителен или просто не отговаря не естетическия Ви вкус, тогава имаме решение за Вас, решение в четири букви, една сричка и изключително цветово разнообразие – праг. По отношение на праговете имате 2 опции – вариант 1 – майсторът Ви изгражда праг посредством гипсокартон и подови плочки и вариант 2 – купувате си готов праг и спестявате време и пари.
Готовите прагове, които предлагаме в Баня стил, са леки и лесни за монтаж, но същевременно с това и достатъчно здрави, за да понесат и най-тежката душ кабина. Изработват се от полимермрамор и граниксит. Това са два композитни материала, които имат антибактериално покритие, изключителна устойчивост на химикали, петна, температурни амплитуди и надраскване. Тези модели разполагат с изключително богата цветова палитра.
Праговете се предлагат и в голямо разнообразие от форми и размери, така че независимо дали имате параван от стена до стена, овална, правоъгълна или петоъгълна кабина, твърде тясно или пък широко пространство, винаги може да сте сигурни, че ще намерите най-подходящия праг. А цената ли - цената е близка до подарък.
Много се говори за монтажа на какво ли не, но нищо за демонтажа, който е почти толкова важен, колкото и самата инсталация. Демонтажът на праговете не е нещо, което трябва да Ви безпокои, защото не изисква голямо усилие и специалисти по къртене – просто го отлепяте и почиствате.
Готовият праг може да монтирате директно върху плочките със санитарен силикон или преди плочките, върху подравнена основа – изборът е изцяло Ваш.
И накрая, ще се върнем в началото, за да кажем две думи и за доброто старо корито.
Макар и по-трудно, акрилните корита все още се намират на пазара. Ако твърдо сте решили да поставите бъдещата си душ кабина върху корито, то от Баня стил Ви препоръчваме каменните композитни корита, вместо класическите пластмасови. Причините за това са две – устойчивост и красота. Докато стандартното акрилно корито се износва сравнително бързо с времето и риска от пропукване се увеличава, то на новите каменни корита ще се радват и пра-пра внуците. С непреходната каменна визия бъдещите поколения със сигурност няма да разберат, че коритото е закупено преди 160 години.
Каменните корита са изключително достъпни като цени и са много по-здрави от акрила. Всяко едно от тях се произвежда с антислип покритие, с което банята се превръща в едно по-безопасно място. Разположението на сифона може да е на късата, на дългата страна или централно. Има разнообразие от решетки и всякакви размери спрямо коритото. В допълнение, материалът позволява да се реже, с което фината настройка според помещението вече не е проблем.
Каменните корита се произвеждат основно в бял, сив, черен или кафяв цвят с каменни текстури. Те са много тънки – само 3 см – и естетични. Могат да бъдат монтирани както на ниво готов под, така и над плочките, в зависимост от Вашите предпочитания.
Независимо дали ще изберете да монтирате Вашата душ кабина директно на пода, върху праг или корито, едно е сигурно - ние от Баня стил, ще Ви помогнем в избора, така че той да не е само функционален, но и да отговаря на Вашите желания!

Популярни тагове

{news_tags}