Допустим лукс или необходимо удобство са модерните смесители за кухня? Част I

Встъпването в ново жилище или тоталното преобразяване на сегашния ни дом, определено носи със себе си безброй вълнения и емоции, които ни карат да изпаднем в празнична еуфория. За съжаление, малко след като фойерверките затихнат и последните светлини на прожекторите угаснат, приповдигнатото ни настроение рязко се измества в усещане за лутане, объркване и лек хаос, които царят не само в главите ни, но и в дома ни.
Безбройните избори, които пазарът лъскаво ни предлага, замъгляват трезвия ни разсъдък и поблазнени от това да притежаваме всички красоти около себе си, често правим грешката да подбираме неща, които не са ни нужни или се спираме на такива, за които след време разбираме, че не са били най-правилния избор, който сме направили. Привлечени от изискани и модерни дизайни, нестандартни форми, често избягаме от стила си, който предварително сме си предначертали и правим грешката да смесваме всичко възможно на едно място. Именно тези недообмислени решения след време започват да ни създават проблеми, а това налага нови ремонтни дейности и куп главоболия.
Именно такива грешки правим с изборът ни на смесител за кухня. Поблазнени от новите дизайнерски модели често забравяме да обърнем внимание на основните характеристики на смесителната батерия. Факторите, които ще ни помогнат с избора, който да направим и тези, които ще направят нашата батерия издръжлива за по-дълго време са по отношение на конструкция, функционалност, монтаж и материали за изработка. Определящ фактор по отношение на конструкцията при модерните смесители за кухня е наличието на керамична глава. Нейната главна функция е да осигури здравина и устойчивост на батерията, предотвратявайки нежелани течове. По този начин керамичната глава се превръща в своеобразна гаранция за дълъг и надежден срок на експлоатация. Важно е да отбележим, че всички съвременни модели смесители за кухня разполагат с този компонент.
Както знаем нещата, които са определящи в избора на смесители за кухня, са най вече финансовите ни възможности. Всеки се стреми към най-икономични варианти, които в последствие да са в полза на бюджета ни. Технологията, която винаги ще спомага тези наши потребности, е наречена ColdStart. Тя гарантира, че при първоначално пускане на батерията, когато ръкохватката е в средно положение, ще потече студена вода. Основната задача на тази функция е да не се използва топла вода ако това не е необходимо, което се превръща във формула за пестене на вода и енергия. Безспорен е факта, колко излишна вода изтича, докато чакаме тя да се охлади. Освен в полза на бюджета ни, ColdStart технологията ни предпазва и от нежелано изгаряне.
И като стана дума за безопасност и нежелано изгаряне, съвременните смесители за кухня разполагат с функция, която определено ще привлече вниманието Ви. Става дума за технологията Coldbody. Нейната основна задача е да поддържа тялото на смесителя студено, независимо от температурата на течащата вода. Нима в това забързано ежедневие, съвкупно с честата ни разсеяност нямаме нужда точно от това?
Безспорен е факта, че всеки един от нас тайно се надява съвременните смесители за кухня да работят гладко и безпроблемно както в първия ден, дори след 15 години. С технологията SilkMove си осигурявате точно това. Тя гарантира точен и прецизен контрол над дебита и температурата на водата, което осигурява употреба без никакви затруднения.
Чудите се дали има още нещо, което да Ви изненада? Възможно ли е да намалим още повече разхода на вода и енергия? Разбира се, че може, със съвременните смесители за кухня няма невъзможни неща. Именно EcoJoy технологията намалява разхода на енергия и вода, без да прави компромис с удоволствието от съприкосновение с водата. Водната струя се обогатява  с въздух, като по този начин се пестят водни ресурси, но без това да е за сметка на качеството и удобството.
За всеки е от огромна важност водата, която използва да е наистина чиста и безопасна. Но как можем да сме сигурни в това? Разбира се като се спрем на смесители за кухня, притежаващи технологията Zero. Тялото на батерията не отделя олово, осигурявайки ни точно такава вода.
Това е само малка част от множеството предимства, които притежават модерните смесители за кухня. За огромното разнообразие сред видовете дизайни, цветове, материали за изработка, ще се запознаете в част II.