Душ кабината и защо да я изберем ?


|

Изграждането на качествена душ кабина и редовната и поддръжка със сигурност би могло да Ви осигури много комфорт в банята. Днес все повече хора предпочитат да заменят старата вана с душ кабина, оценявайки своите предимства в ежедневието. Благодарение на разнообразието в моделите предлагани на пазара можете да направите най-правилният и подходящ избор съобразен с вашите нужди и интериорни предпочитания.
В тази статия ще се спрем на някои основни предимства и ползи от поставянето на душ кабина в мокрото помещение.
Едно от най-важните предимства при поставянето на душ кабина е способността и да раздели пространството на банята на ‚,мокро и сухо помещение‘‘. По този начин всяка баня става по-уютна и комфортна, няма мокри и хлъзгави плочки и помещението е винаги чисто и сухо. Функционалното разделение на пространството на две части позволява банята да бъде потенциално използвана от двама души едновременно, което увеличава нейната практическа стойност. Следващата полза идва и с температурата през зимните месеци. Малкото помещение в кабината се отоплява в пъти по-бързо и е необходимо само да си нагласите приятна температура на водата и да се насладите на удоволствието под душа. Друг много съществен плюс на душ кабината е нейната компактност и способност успешно да бъде напасната дори и в по-ограничени като квадратура помещения. Това е особено голямо предимство на фона на модерното строителство, при което жилищата и санитарните възли в тях стават все по-малки и ограничени като площ. Както споменахме и в по-горните редове моделите предлагани на пазара са доста разнообразни, а това е предимство, което Ви дава възможност да изберете размер, форма, вид стъкло, както и самото поддушово корито и стъклената част от душ кабината. По този начин спокойно можете да разгърнете въображението си и да сътворите собствен стил и уникална визия за Вашата баня. Отдавна съвременните душ кабини не служат само за преграда срещу водните пръски по време на душ. Не малко са и функциите с които разполагат, някои модели душ кабини. При избора на този вид душ кабина ще си подарите истинско СПА удоволствие, релакс и отмора в домашни условия. Вградената им функционалност включва хидромасаж, апоматерапия, хромотерапия, парна баня, звукотерапия и други полезни функции. В повечето модели кабини присъства и озониращата система за дезинфекция. От една страна тя поддържа въздуха освободен от характерните миризми за банята, а от друга успешно се бори с мухъла и бактериите, които виреят добре във влажна среда. Това е значително предимство при поддръжката и почистването на душ кабината. Лесно и удобно само с безобиден препарат ще премахнете следите от употреба след душ.
Душ кабините в днешни дни представляват едно прекрасно решение за мокрото помещение, което носи не само комфорт и уют, но и допринася за добрия външен вид на банята, както и за приятната атмосфера на цялостното помещение. Спокойно можете да превърнете банята в истински шедьовър с поставянето на душ кабина и да се насладите на ползите от нея не само за тялото, но и за духа.  
 

Популярни тагове

{news_tags}