Душ кабини - перфектното решение за малката баня

Както всеки знае основната цел на всички модели душ кабини е да раздели пространството в банята на „мокро“ и „сухо“, като по този начин се създава по-голямо удобство. В момента на навлизането на пазара, душ кабините са се приемали повече като лукс, който само хората с голяма на размери баня могат да си позволят. Но с напредване на времето и развитието на технологиите, става ясно, че поставянето на душ кабини дори в малките бани е изключително практично, функционално и елегантно. А защо? Какви предимства може да имат модерните душ кабини? На тези въпроси и дори много други ще открием отговорите в следващите редове.
Душ кабините, както вече разбрахме, са създадени с една основна цел – да разделят пространството в банята, като по този начин освен, че ни спестяват часове допълнителна работа изразена в попиване и подсушаване на мокри стени и подове, но и ни предоставят повече комфорт и уединение.
Съвременният човек се нуждае, може би най-много точно от това – уединение, комфорт и релакс. Тъй като ежедневието на всеки един човек е изключително натоварено, изпълнено с безброй задачи, тревоги и задължения, нуждата за място изпълнено със спокойствие и уют се увеличава непрекъснато. Точно това са разбрали и производителите на душ кабини, тъй като с всеки изминал ден на пазара излизат все повече и повече модели, които могат да задоволят всяка нужда на потребителя, свързана с уединението, релакса и комфорта. Но какви са първо основните характеристики и предимства на модерните душ кабини?
Както споменахме в по-горните редове, в началото монтирането на душ кабина в банята се е приемало повече за лукс, който не всеки може да си позволи, а също и наличието на по-голяма баня е било от огромно значение.
Но тъй като размерите на модерните бани стават все по-малки, за сметка на останалите помещения, хората осъзнават, че това да имаш душ кабина дори в малка баня е повече предимство, отколкото недостатък.
Разделяйки буквално помещението на две, модерните душ кабини създават илюзията за повече пространство и увеличават визуално размерите дори на най-малката баня.
Благодарение на голямото търсене на душ кабини в последно време, вече могат да се открият различни форми, размери и модели, които ще паснат идеално във всяка баня.
Най-разпространените форми на душ кабини са овалните, квадратните и правоъгълните, но с лекота вече може да откриете и петоъгълни и дори шестоъгълни модели. Друго различие, което може веднага да бъде забелязано при различните душ кабини са вратите им. Някои модели са с плъзгащи се двойни или дори единични врати, други с отварящи се, а трети са с вратички тип „хармоника“. Третият модел врати се препоръчва най-вече за бани с по-малки размери.
Следващата характеристика, на която трябва да се обърне внимание при избора на душ кабина е стъклото. Съвременните душ кабини се предлагат със закалено стъкло, което гарантира устойчивост и здравина. Освен това, за по-голямо удобство и естетика, стъклата се предлагат в няколко варианта – прозрачни, матирани и дори рисувани, всичко спрямо желанието и нуждата на потребителя.
Други много важни предимства на душ кабините са стационарният душ, подвижният душ, които често са с няколко възможности за струите на водата, вградените душ пити и дори малко по-екзотични опции като телефон, радио и контролен панел.
Но една от най-големите новости при многофункционалните душ кабини е хидромасажа.
Той е прекрасен начин да внесете допълнително удобство и възможност за пълното отпускане на тялото и ума. Чрез хидромасажна душ кабина ще превърнете обикновената баня в истинско СПА студио. Магията на хидромасажа се дължи на различни по големина и форма дюзи и джетове, които насочват водната струя в различни посоки. Според това къде се намират хидромасажните дюзи и джетове, масажа може да бъде на раменете, тила, гърба и дори краката.
Друга функция на душ кабините, която е прекрасен начин да отпуснете напълно тялото и ума след дълъг работен ден е ароматерапията, която ще Ви омае с различни отпускащи аромати. Ако искате напълно да забравите за напрежението и умората, Ви препоръчваме също и звукотерапията, която с пойните песни на птиците или звука от шумоленето на гора, ще Ви пренесе в свят изпълнен със спокойствие и релакс.
Както установихме наличието на душ кабина в банята е едно огромно предимство, което ще донесе само и единствено положителни емоции за цялото семейство и с лекота ще отмива всеки път тревогите, напрежението и проблемите, които са Ви затрупали през работния ден.