Душ кабини - стилен и функционален елемент нужен на всяка баня – Част III

И ето ни на трета част от нашата подробна статия за душ кабините. В първите две части се запознахме с материалите, от които се изработва една душ кабина. Обърнахме по-специално внимание на размерите и дизайните при различните модели, както и на едно от основните предимства при мултифункционалните душ кабини, а именно хидромасажната система. В тази част на статията ще продължим с различните функции и ползи, които предлагат съвременните душ кабини.
Следващата най-отличаваща функция при модерните душ кабини е парогенераторът. Като дизайн, душ кабините с тази функция са от затворен тип, така че да могат да задържат парата за максимална ефективност.
Произвежданата пара влиза в душ кабината чрез специален отвор. След това в кабината започва да се образува среда със 100% влажност и температура между 40 и 45 градуса.
Мултифункционалните душ кабини са изключително подходящи за психически натоварени и стресирани хора. Парата помага за отпускането на тялото и освобождаването на ума от натрупания стрес и насъбралите се проблеми през изминалия ден. Вземането на парна баня отваря порите и прочиства тялото от събралите се токсини. Високата температура подобрява циркулацията на кръвта, благодарение на което кожата се възстановява и заздравява. Парната баня влияе благоприятно срещу различни болести като астма, раздразнения на синусите, простуда, алергии, бронхиални инфекции и дори артрит. Тя отпуска както подутите и напрегнати стави, така и скованите от ежедневието мускули. Може да се каже, че притежаването на мултифункционална душ кабина с парогенератор, може изключително да подобри начина ни на живот.
Следващата функция на която ще обърнем внимание е хромотерапията. Тази технология е позната като цветна или светлинна терапия. Хромотерапията лежи на теорията, че цветовете имат различни дължини на вълните, благодарение на което всеки един цвят влияе по определен начин на човешкия метаболизъм. Например, доказано е, че при определен тип светлина, тялото усвоява по-добре витамините. Затова цветовия спектър при хромотерапията цели да подпомогне останалите функции на душ кабината, позволявайки ни да се насладим максимално на положителните ѝ и терапевтични ефекти.
За да превърнете времето прекарано в душ кабината в още по-голямо удоволствие, може да се възползвате от допълнителните функции, а именно арома- и звукотерапия. Звукотерапията ще Ви позволи да се наслаждавате на приятни звуци, които ще помогнат на вашето тяло да се отпусне. При ароматерапията, съвременните душ кабини разполагат със специален отвор, в който може да поставяте капки от различни благоуханни етерични масла или треви, превръщайки кабината в истински рай.
Повечето модели мултифункционални душ кабини разполагат с озонираща система за дезинфекция. Тази функция предпазва душ кабината от неприятните миризми характерни за мокрото помещение. Не позволява присъствието на мухъл или бактерии, които вредят на нашето здраве. Благодарение на озониращата система, душ кабината винаги ще бъде защитена от неприятни фактори, а почистването й ще е лесно и безпроблемно.
Това бяха функциите, с които съвременните душ кабини, могат да подобрят здравословното ни състояние и начин на живот. Освен тези предимства мултифункционалните душ кабини разполагат и с редица по-малки функции като цифров панел за управление, MF радио, безжичен телефон, телевизионен екран, CD-плейър, декоративно осветление, огледало със система против запотяване, етажерки и други. Макар и не толкова значителни като по-горе изброените предимства и тези спомагат за пълноценното прекарване в душ кабината.
В трите части на нашата статия Ви запознахме с предимствата на модерните душ кабини и всички функции, от които може да се възползвате. Закупуването и поставянето на душ кабина в мокрото помещение е дългосрочна инвестиция, затова не бързайте при избора, обърнете внимание на всички важни фактори, така че да успеете да създадете комфортна и уютна атмосфера във Вашата баня.