Душ кабини – как да изберем?


|

Душ кабината се превръща във все по-често използвано обзавеждане за баня. Днес пазара предлага огромно разнообразие от модели на различни производители, притежаващи допълнителни опции, които превръщат процеса по взимане на душ в истинска наслада. Преди да направите избор в полза на душ кабината, трябва да сте запознати с всички нейни характеристики по отношение на устройството, функционалността и дизайна. Уверете се, че помещението, в което ще се инсталира оборудването, може да осигури неговата безпроблемна работа и така инвестицията ви да си струва.
Едно от най-важните неща, на който е задължително да обърнете повече внимание е размера на вашата баня. Правилното измерване ще ви е от полза за избора на обема на душ кабината. Помислете как поставянето на тази конструкция ще повлияе и на използването на другите елементи в помещението. Ако мястото, с което разполагате е по-малко, не е нужно да се отказвате от идеята си за закупуване на мечтаната стъклена придобивка. За да спестите ценното пространство можете да инсталирате душ кабина с плъзгащи се врати. В случай, че разполагате с просторна баня, дайте свобода на въображението си и да заложите на по-нестандартни размер и форма.
В този ред на мисли формата е друг ключов принцип при подбора на точната душ кабина. Съществуват най-различни видове, като най-търсени са ъгловите проекти, тъй като не заемат много от наличната площ. Веднага след тях се нареждат квадратните и правоъгълните модели, а за любителите на нестандартните дизайни, се предлагат и невероятни асиметрични форми по поръчка.
Когато избирате душ кабина, имайте в предвид как ще е най-уместно да се отварят вратите - навън, навътре, настрани, чрез плъзгане. Внимателно помислете за нуждите си. Плъзгащите се вратички са най-избирани, защото са практични.
Позиционирането също е елемент, тясно свързан с пространството, което разполагате. Често решението е кабината да е прилепена към стените и останалото място да е свободно и напълно използваемо. За да вкарате новаторско мислене и креативност в банята, монтирането на душ кабината може да е в средата на помещението, стига да е удобно за вас.
Външният вид е специална част, която никой не пренебрегва. Стъклата и обковите имат възможността да се предлагат в различни разцветки и с добавени към тях декоративни орнаменти, с цел постигане на по-красив интериорен дизайн и придаване на индивидуалност.
Една кабина може да е съвсем обикновена, без никакви екстри, но има и множество вариации с най-различни функции. Тук всичко е въпрос на личен избор. Винаги към традиционните душ кабини може да се добави дребен аксесоар, за да създаде по-голям комфорт. Истинско усещане за лукс обаче може да даде само една хидромасажна душ кабина. Тя е мултифункционална и веднага ще намери своето място във всеки модерен дом.
Не забравяйте, че безопасността и качеството на изработката винаги трябва да са проверени. На какъвто и модел да сте се спрели, важно е коритото да е от материал, който не позволява лесното подхлъзване. Крепежните елементи / панти, дръжки и т.н…/ също трябва да притежават 100% гаранция за безпроблемно ползване. Монтажът на свой ред се поверява единствено на професионалист, особено при поръчковите душ кабини.

Популярни тагове

{news_tags}