Душ кабини – незаменимият елемент на всяка модерна баня


|

Едни от главните изискваният при съвременното обзавеждане за баня е то да е функционално и практично и преди всичко да спестява време и усилия за почистване. Ето защо незаменим елемент от всяка модерна баня се явяват душ кабините. Благодарение на тях самото пространство в помещението се разделя на мокра и суха част. По този начин се избягват мокрите плочки, което предотвратява и риска от подхлъзване. Съвременните душ кабини осигуряват комфорт и сигурност, но също така придават на банята по-кокетен и приветлив вид.
Когато говорим за душ кабини, изборът на форма е съществен, тъй като той трябва да е съобразен, както с размера на банята, така и с индивидуалните предпочитания на клиента. Пазара предлага огромно разнообразие – душ кабини с овална форма, душ кабини с квадратна или правоъгълна форма, също така и с нестандартна форма (например петоъгълни душ кабини). Най-голямо пространство и най-голям комфорт осигуряват правоъгълните душ кабини, но техния избор трябва да е съобразен с размера на банята. Ако размерите на помещението, в което искате да сложите кабината, са малки или имат специфична вътрешна архитектура, може да се обърнете към фирма, занимаваща се с изработка на душ кабини по поръчка. Така ще бъдете сигурни, че крайният продукт ще отговаря напълно на изискванията на помещението.
При избора на душ кабини е важен и начинът на отваряне на вратите. На пазара отново може да се открие голямо разнообразие. Плъзгащи се или отварящи врати са най-разпространените варианти. Все по-голяма популярност набират и вратите тип „хармонийка“, чието основно предимство е, че са компактни и са удачен вариант за малки бани. Важно е да се отбележи, че всички врати са с магнитни лайстни, което гарантира плътно затваряне и невъзможност за изтичане на вода извън кабината. Интересен факт е, че модерните душ кабини с отварящи се врати вече предлагат опцията „навътре и навън“. Т.е. вратата вече се отваря не само навън, както при по-старите модели душ кабини, но и навътре.
От съществено значение за комфорта в банята е и с какво ще бъде комплектована кабината. Тук отново изборът е голям. Все още най-разпространени са поддушовите корита. Те могат да бъдат акрилни или порцеланови, а в зависимост от височината им – стандартни или свръхплоски. Освен този класически подход за изграждане на пода на душ кабината, популярност набират и така известните модерни решение – чрез праг или линеен сифон. При тях се набляга на свободното движение при излизане и влизане в душ кабината. Праговете се предлагат в различна форма и цвят, като по този начин може да се постигне цветова симетрия в банята. Предимството при линейните сифони, като част от модерното обзавеждане за баня, е че няма опасност от пукане и изискват минимални усилия за почистване.
Съвременните душ кабини предлагат разнообразие от опции и при избора на самите стъкла. Освен прозрачни те могат да бъдат матирани, тонирани или рисувани. Това е чудесен вариант за придаване на един по-интересен и нестандартен акцент в банята. Съществена иновация при прозрачните стъкла е, че по желание на клиента те могат да бъдат със специално покритие, което предотвратява натрупването на котлен камък и благоприятства за по-лесното им почистване.
За да бъде една кабина не само практична, но комфортна и да се превърне в своеобразно място за релакс, е важен наборът от функции, с които тя ще бъде оборудвана. Модерните душ кабини предлагат разнообразие от възможности сред които – хидромасаж, ароматерапия, хромотерапия, парна баня. Известни още като хидромасажни душ кабини, тези кабини предлагат цялостен релакс на духа и тялото. Те са чудесна алтернатива на скъпите спа процедури.
Заради своите редица предимства душ кабината се е превърнала в неизменна част от всяко модерно обзавеждане за баня. Тя предлага комфорт, практична е и с правилния подбор на функции се превръща в истински спа център в домашни условия.

Популярни тагове

{news_tags}