Душ кабини – неизменна част от съвременната баня

Във всеки дом банята е онова тихо кътче, в което можем да се усамотим и да се наслаждаваме на спокойствие и релакс. За да успеем да създадем такава атмосфера, първо трябва да се погрижим да превърнем мокрото помещение в подходящо за това място. В следващите редове ще Ви запознаем с душ кабините, с помощта на които да внесете сигурност и практичност във Вашата баня.
Модерните душ кабини се предлагат в различни форми и огромно разнообразие от размери, така че да могат да задоволят нуждите на всяко едно домакинство.
Те могат да бъдат ъглови, квадратни или овални. Повечето нови модели душ кабини се изработват с подсилен профил и закалено стъкло. При стъклената част на кабините може да се избира между прозрачно, матирано, цветно или ръчно рисувано стъкло. Някои производители на душ кабини, създават модели с по-разчупени дизайни на стъклата, като комбинират прозрачно и матирано или създават различни орнаменти по тях. Все по-често при модерните душ кабини се появява нова технология “Protect Clean”. Тя създава защитен слой по повърхността на стъклото, който отблъсква водата, предпазвайки от натрупването на котлен камък и прах, а почистването му става лесно и бързо.
Друг важен елемент при душ кабините е типът врата и начинът по-който се отваря. Може да избираме между ляв или десен начин на отваряне и два основни типа врати - плъзгащи се или тип хармоника. При избора на душ кабина е многа важно да съобразите пространството, с което разполагате за да изберете правилният начин на отваряне и типа врата.
Последно, но не на последно място е поддушовото корито. В зависимост от модела на кабината, тя може да се предлага с или без поддушово корито. При съвремените модели душ кабини се наблюдават подушови корита изработени с нова технология наречена „Anti-Slip“. Тази технология създава лека грапавина по повърхността на коритото, предпазвайки от подхлъзвания и нежелани инциденти.
Както вече казахме съвременните душ кабини могат да ни предложат различни форми и голямо разнообразие от размери. При закупуване на душ кабина, освен формата й е много важно да се съобразите и с размерите на самата баня. При малките бани всеки сантиметър е от изключително значение, затова най-практичния вариант за душ кабина е ъгловата. Благодарение на ъгловия си монтаж и в комбинация с плъзгащи се врати или врати тип хармоника, можете да запазите голяма част от  свободното пространство в банята, възползвайки се от удобствата на отделеното пространство, което кабината Ви дава.
От друга страна големите бани дават пълна свобода при избора на душ кабина. При тях няма нужда да се съобразявате с размерите, интериора на помещението или формата на кабината. Може едновременно да поставите душ-кабина с вана, мултифункционална кабина или да изградите голям двоен душ-бокс, създавайки едно стилно и функционално място за Вас и Вашето семейство.
Душ кабината е онова отделено място, което Ви позволява да се уедините и наслаждавате на релаксиращи душове, без да се притеснявате за останалата част от помещението. Позволете на модерните душ кабини да превърнат и Вашата баня в едно комфортно и уютно място, в което да започвате и завършвате с удоволствие своя ден.