Душ кабини – нестандартни решения за Вашата баня

Всяка баня се нуждае от нужното внимание, за да се превърне в онова кътче за отдих, в което влизаш и се отдаваш на мислите си. Банята е едно от най-капризните места в дома. Доста хора се допитват до специалисти, които да им проектират идеалната за тях баня. Други пък разчитат на себе си, влагайки цялото си старание в това помещение.
Малко или голямо, всяко мокро помещение трябва да бъде както красиво, така и функционално. Затова за предпочитане от много хора са именно душ кабините.
В миналото основната цел на душ кабините е била да раздели „мократа“ от „сухата“ част в банята. Така се е спестявало доста от пространството в банята. С времето нещата са се модернизирали и са настъпили технологични промени при душ кабините.
Обикновено тези, които могат да си позволят душ кабини, са потребителите, които имат нужното пространство за поставянето им.
С времето размерите при душ кабините са се променили и се предлагат както малки, така и по-големи. Разнообразието от модели, видове, размери и форми е огромно. Благодарение на креативността на производителите душ кабините са приложими във всяка баня.
Какво е основното водещо нещо при избора на душ кабини? На първо място по важност е пространството, с което разполагаме за монтирането им. В момента формите на кабините са както овални и квадратни, така и правоъгълни или петоъгълни. Едно важно, но не толкова забележимо нещо в душ кабините, е тяхната врата. Преди са се предлагали отварящи се и затварящи се врати, но в момента поради липсата на достатъчно пространство в мокрото помещение, има на пазара и плъзгащи се, и тип „хармоника“.  Те внасят допълнително удобство в помещението. Вратите тип „ хармоника“ се прибират плътно към стената и така не се нарушават размерите на помещението.
Новите душ кабини се изработват от закалено стъкло, което им придава издръжливост при висока температура и натоварвания. Стъклената част на някои душ кабините се изработва чрез специална технология „protect Clean”, която не позволява задържането на капки вода. Така се създава защитен механизъм по повърхността на стъклото, който предпазва от наслояването на варовик и прах.
Следващият важен компонент при модерните душ кабини е поддушовото корито, което е антибактериално. При него се предлага системата „Antislip”, предпазваща от подхлъзване и нежелани инциденти. Не са за пренебрегване и системите за хидромасаж, които могат да доставят пълно удоволствие при използването им. Предлагат се различен брой хидромасажни дюзи, които масажират тялото Ви и му помагат по-лесно да се отпусне. Към хидромасажния панел са добавени смесител, стационарен душ, душ пита и ръчен душ. Те внасят комфорт според желанията и потребностите на клиентите.
Някои модели душ кабини разполагат с парогенератор, който е способен да превърне банята Ви в същинска сауна. За достигането на пълен релакс и спокойтствие към новите и модерни душ кабини са добавени хромо, аромо и звукотерапии. 
Хромотерапията използва цветове с различни дължини на вълните, които влияят по определен начин на човешкия организъм. Аромо и звукотерапията Ви позволяват да се насладите на пленителни аромати и успокояващи звуци.
Каквато и душ кабина да изберете, превърнете мокрото помещение в пленително място за релакс. Вложете цялото си внимание, желание и време, за да сте доволни от крайният резултат. Създайте истинско произведение на изкуството във Вашата баня.