Душ кабини – стилен и функционален елемент нужен на всяка баня – Част II

В първа част на статията Ви запознахме с формите и дизайните на модерните душ кабини. Завършихме статията с първия от трите елемента, който се използва при изработката на една душ кабина. В тази част на статията ще продължим с останалите два елемента и след това ще се насочим по-конкретно към предимствата на мултифункционалните душ кабини.
Вторият важен момент при изграждането на една душ кабина е наличието на хромиран профил. Това е елементът, който съединява стъклата и се грижи конструкцията на душ кабината да е по-здрава и сигурна. При повечето нови модели душ кабини, хромираните елементи преминават през анти-корозионни солни тестове. Успешното преминаване през тези тестове, гарантира че елементите няма да започнат да се лющят след няколко години. Последно, но не на последно място е поддушовото корито. То е не само функционален елемент, но придава и завършен вид на душ кабината, отделяйки визуално зоната на душа. Поддушовите корита разполагат с голямо разнообразие от размери, така че да могат да се комбинират с всяка душ кабина. При изработката на поддушови корита, все повече навлиза нов тип покритие наречено – Anti-Slip. Това покритие драстично намалява риска от подхлъзвания и неприятни инциденти, въпреки мократа повърхност. Само по себе си Anti-Slip покритието съдържа антибактериални елементи и не позволява развитието на бактерии, предпазвайки повърхността от на натрупване на котлен камък и поява на мухъл. Това бяха останалите два елемента при изработката на една душ кабина. Сега нека се насочим към новото поколение мултифункционални душ кабини.
Съвременните душ кабини са направени, така че да може в домашни условия да се наслаждаваме на предимствата и ползите, които професионалните SPA салони могат да ни предложат. Този тип душ кабини са оборудвани с множество функции, които да превърнат обикновеното вземане на душ в истинско удоволствие.
Нека започнем с традиционният вграден хидромасажен панел, който притежава всяка една мултифункционална душ кабина. В зависимост от модела, хидромасажният панел разполага с различен брой хидромасажни дюзи или джетове. В повечето случаи джетовете могат да се насочват в различни посоки, така че да осигурят максимален комфорт и релакс на тялото. В зависимост от модела и формата си, джетовете могат да бъдат използвани за тила, кръста, гърба или зоните отстрани на тялото. При някои модели душ кабини се предлага и отделен хидромасаж за крака и ходила. Хидромасажните панели, освен с дюзите си, са оборудвани и с допълнителни елементи като смесителна батерия, подвижен и стационарен душ и други. Повечето модели хидромасажни панели са с термостатичен смесител. Той играе важна роля в поддържането на температурата на водата. Освен задаването на параметри за температура, той управлява и посоката на водната струя. Може да настроите водата да идва единствено от водните джетове, от ръчния душ, от стационарния или от всички едновременно. Някои хидромасажни панели поддържат и режим наречен „воден прах“. Тази функция пулверизира водата на изключително малки частици, които приличат повече на воден облак. Режимът „воден прах“ има страхотен отпускащ и освежаващ ефект върху тялото.
Като цяло хидромасажната система при мултифункционалните душ кабини, ще се погрижи за цялостния релакс на Вашето тяло, позволявайки му ежедневно да се наслаждава на масажиращи душове.
В част II на тази статия се запознахме с останалите два елемента при изработката на душ кабините, както и една от основните функции при модерните мултифункционални душ кабини. Ако тази иновация е грабнала вниманието Ви и искате да научите повече за останалите предимства, които предлагат съвременните душ кабини, може да прочетете третата част на статията ни.