Душ кабини – съвременното решение за една баня

Все по-често при новото строителство се наблюдава тенденцията, баните да се правят по-малки и по-практични. Поради тази причина, когато се обзавежда една баня е много важно да се обърне основно внимание на всеки един елемент в нея, особено на тези, които заемат голяма част от нейното пространство. За щастие, индустрията в това отношение се развива с изключителни темпове, започвайки да ни предлага все по-голямо разнообразие от продукти, с помощта на които да създадем така мечтаната баня. Съвременните душ кабини са един от тези основни елементи, които за последните години се развиват изключително много, започвайки да предлагат по-голяма практичност и функционалност.
   Едно от най-големите предимства на душ кабината е това, че тя предпазва останалата част от помещението от директните водни капки. За да запазим добрата визия на своята баня е от изключително значение да опазим доброто състояние и визия на елементите в нея. Тук главен проблем е мокренето с вода. Да вземем мебелите например. Ако няма душ кабина, която да ги предпазва, е много вероятно от постоянното подлагане под водни пръски те да се раздуят и деформират. Съвременните душ кабини ни предлагат идеалното решение с което да запазим добрата визия на мокрото помещение, но и да създадем кътче, в което да прекарваме най-отпускащите и приятни моменти от деня.
   Въпреки че модерните душ кабини заемат сравнително голяма част от банята, те дават и възможността чисто визуално да промените това, създавайки илюзия за повече пространство. Такъв ефект може да се постигне, например, ако изберете душ кабина с прозрачно стъкло, което ще внесе чувство за повече простор, правейки мокрото помещение да изглежда по-голямо.
Ако банята е по-малка и за Вас всеки сантиметър е от значение, то тогава освен по-малка душ кабина като размери, може да се възползвате и от практичността на плъзгащите се врати. Съвременните душ кабини предлагат два основни варианта на отваряне, а именно отварящи се и плъзгащи се врати. Докато за отварящите врати се изисква допълнително пространство на където да се отворят, то плъзгащите се движат по стационарните части на кабината и не изискват никакво допълнително пространство. По този начин новите душ кабини Ви предлагат практичността и функционалността от която се нуждаете.
   Освен защитата на помещението от водата, модерните душ кабини могат да Ви позволят да се наслаждавате на истински SPA преживявания, благодарение на големия набор от функции, с които разполагат някои от моделите. Така наречените мултифункционални душ кабини могат да ни предложат, ползите на парната баня; удоволствието от хидромасажа; насладата от приятни звуци или мелодии, съчетани с различни благоуханни аромати. Как мислите? Дали наличието на душ кабина не е от по-голяма полза? Според Вас кое е по-добре, постоянно да се притеснявате, че може да намокрите някой от останалите елементи, да се пързаляте по мокрите плочки или да се наслаждавате на релаксиращи душове без да се тревожите за останалата част от помещението. Сигурни сме, че всеки един от Вас би избрал второто, затова ние от Баня Стил Ви предлагаме голямо разнообразие от различни модели душ кабини, с които да внесете сигурност и стил в мокрото помещение.