Душ кабини - максимална функционалност за всяка баня


|

В днешно време стремежът за максимална ефективност на инвестициите, често води до доста ограничени пространства в баните. Това налага използването на алтернативни варианти при проектирането им. Един от тези варианти, който удовлетворява напълно изискванията на съвременния човек, са душ кабините. За да бъде пространството в банята максимално удобно и комфортно, е важно  то да бъде правилно разпределено.Това е и една от причините все по-често душ кабините да присъстват във всяка модерна баня.
Различните модели душ кабини предлагат разнообразие от форми и размери. Можем да избираме между правоъгълна, овална, петоъгълна и други форми. Най-голямо пространство предоставят правоъгълните форми, но ако банята е с по-малки размери е добре да се насочим към петоъгълна душ кабина или душ кабина с плъзгащи или сгъващи се като „хармоника“стени. Размерите на душ кабините варират според размерите на баните и пространството, което могат да заемат в тях. Произвеждат се в стандартни размери, като 90/90см, 90/80см, 100/100см, 110/90см и други. Ако имаме нужда от нестандартни размери, то може да се изработи душ кабина по поръчка.
Освен това, че спестяват място, някои модели душ кабини предлагат разнообразие от функции и процедури, за комбиниране на стандартното им предназначение с различни допълнителни възможности за пълноценна почивка. Многофункционалните душ кабини са проектирани с идеята едно устройство да постигне максимална функционалност, като се комбинират различни процедури за разтоварване. Сред тях са хидромасажът, парната баня, ароматерапия, хромотерапия, звукотерапия и други. Функцията хидромасаж се счита за задължителна във всяка мултифункционална душ кабина. Хидромасажният панел е предварително конфигуриран, като брой хидромасажни дюзи, които позволяват да се масажират лесно желаните точки на цялото тяло. В зависимост от броя и вида на дюзите те могат да се използват за масаж на тила, кръста, гърба или зоните отстрани на тялото. В допълнение водата в някои модели не просто се излива, а също може да тече в определен режим. Все повече модели разполагат с функцията парна баня. Парната баня в съвременните душ кабини се образува с помощта на парогенератор. Една възможност за благоприятно въздействие върху ума и тялото на човека, както и чудесно решение за релакс и спокойствие. Това е, може би, най-отличителната функция при модерните душ кабини. Когато към всичко това добавим и допълнителни функции – ароматерапия, звукотерапия и хромотерапия е гаранция, че ще се отпуснем напълно и ще се отървем от натрупаното напрежение през целия ден. Различните звуци, цветовата гама и комбинацията от аромати допринасят максимално да освободим съзнанието си и да се отдадем на неповторимо преживяване под душа. Съществуват и на пръв поглед, не толкова значителни елементи, които улесняват работата с душ кабината и спомагат за допълнително удобство и практичност, като контролен панел, телефон, FM радио, CD Player, декоративно LED осветление и други.
Благодарение на постоянните иновации в областта, модерните душ кабини са се превърнали в своеобразен спа център, но в домашни условия. Огромният набор от функции и екстри съдейства за създаване на атмосфера на релакс и спокойствие, която отпуска напълно тялото и духа. Не на последно място, съвременните душ кабини се отличават с елегантна и стилна визия, която може да персонализирате и да превърнете банята в истински интериорен шедьовър.

Популярни тагове

{news_tags}