Защо да изберем смесители за кухня със съвременни функции?


|

Смесители за кухня – не можем без тях. Те са ключов компонент от правилното функциониране на цялото помещение, без значение дали в него се готви, мият се съдове или просто се поддържа добра хигиена. От тях до голяма степен зависи енергията, която ще изхабите, извършвайки тези задължения.  Кухненското помещение е онова уютно и ароматно пространство, което обединява цялото семейство. Споделените в него моменти остават завинаги в нашето съзнание и са в състояние да върнат усмивката ни в тежки дни. Именно поради тези причини функционалността на цялото помещение е особено важна и в следващите редове ще се запознаем с различите видове смесители за кухня, техните функции и защо да заложим на тях, а не на по-обикновени модели.
Ще започнем с няколко полезни и силно разпространени функции на съвременните смесители за кухня като ColdStart и СoldBody. Първата технология гарантира потичането на студена вода, когато ръкохватката на смесителя е в средно положение. Това е с цел да се намали излишният разход на топла вода, когато тя не е необходима. Повечето производители на смесители за кухня с подобна функция приемат, че за кратко измиване на ръцете не е необходима топла вода. Втората функция, СoldBody, осигурява студено тяло на смесителя, дори когато тече вряла вода. По този начин самият смесител предпазва от нежелани изгаряния. Това е изключително практично, особено в дом с малки деца.
Друга изключително практична функция са подвижните или издърпващите се чучури. Използвайки изтеглящ се душ почистването на кухненската мивка е много по-лесно, по-бързо и по-удобно. Такъв вид смесители за кухня осигуряват несравнимо удобство при миене на тенджери, тави и като цяло големи съдове. С помощта на душа целият съд може да бъде изплакнат без излишни движения. Наливането на вода в какъвто и да е било съд, без той да бъде в мивката или да се държи с ръце е още едно голямо предимство на смесителите за кухня с подвижен чучур.
Друго предимство на съвременните смесители за кухня е броят на ръкохватките. Някои модели притежават инфрачервен сензор, който позволява пускане на водата без докосване на самото тяло, а спирането се случва автоматично. От гледна точка на удобство – едноръкохватковите смесители за кухня се категоризират като по-удобни, тъй като при тях настройването на водната струя и температурата се случва само с едно движение. 
Друга причина да изберем смесители за кухня със съвременни функции е наличието на нагревател при някои модели. Все повече навлизат на пазара смесители, които предлагат вряла вода за лесна и бърза направа на чай или разтворимо кафе директно от чешмата. При някои видове е необходимо закупуване на отделен бойлер, докато други разполагат с вграден нагревател.
Още един съвременен вариант са онези смесители за кухня, които се предлагат със специална система за филтрация на вода. Освен, че пречистват водата, тези модели предлагат възможност за преобразуване на обикновената вода в газирана. Повечето предлагат опция за избор на силно или леко газирана вода в зависимост от предпочитанията.
От днешната статия разбрахме колко важни са смесителите за кухня. Те улесняват нашето ежедневие и ни помагат да пестим време, енергия и консумация на вода. Дали ще изберете смесител с една или няколко съвременни функции е личен избор, но благодарение на днешната ни статия, Вие ще сте в състояние да направите един по-информиран и правилен избор, който да е максимално съответстващ на особеностите на Вашето кухненско помещение.

Популярни тагове

{news_tags}