Защо да изберете калиброван гранитогрес за Вашият дом или офис?


|

Гранитогресът е най – предпочитаният вариант за подова настилка, поради фактът че притежава несравнима здравина и устойчивост при излагане на всякакви условия. Той намира широко приложение както в интериора, така и в екстериора. Тази настилка може да остане „вечна“, при положение, че е поставена правилно и с помощта на качествени материали. Пазарът е доста обширен и предлага голямо разнообразие от размери, стилове и покрития. Едно от най – големите предимства е, че все повече фабрики за изработка на гранитогрес добавят към своите продуктови гами и калибровани модели.
Терминът „калиброван “ означава, че всички плочки от една партида са абсолютно еднакви по размер. Те Ви предоставят уникалната възможност да създадете безшевно пространство. Често са предпочитани за поставяне в по – широки пространства за постигане на луксозен вид и естетика. Възможно е да попаднете на този вид плочки и под името „ректифицирани“
За създаването на калиброван гранитогрес освен висококачествени материали е необходимо и наличието на съвременна апаратура, с която да се направи прецизен разрез. Ръбовете на плочките се изрязват и нагаждат по начин, по който да са перфектно оформени. По този начин при инсталирането на гранитогреса  се създава значително по – малко разстояние за фуга. Отстоянието между две плочки е приблизително 2 милиметра, което създава вълшебният ефект на непрекъсната настилка във всяко интериорно пространство. Този характерен резултат е все по – често търсен и придобива най – голямо значение ако сте се насочили към модел имитиращ мраморна или дървена повърхност, тъй като оцветяването на фугите ще наруши красотата на помещението.
Разликата между стандартните и калиброваните плочки е ,че моделите с натурален ръб първо се формират, а след това се пекат. При процесът на печене те се свиват и образуват леко заобляне в края на ръбовете.  Ректифицираните модели биват лазерно изрязани след топлинната обработка, по този начин производителите могат  със сигурност да гарантират, че всички плочки са еднакви по размер. Това ги прави изключително лесни за работа.
По отношение на цената, калибрование модели с право поддържат по - висока такава. Причините са спазването на най-високите стандарти по отношение на качеството, за което разбира се, се изисква по-голям ресурс както при производството, така и при контрола на качеството. За сметка на това, получавате идеална плочка, която приляга точно на повърхността и е с перфектни показатели ставайки дума за устойчивост и водонепропускливост.
Разбирането на разликата между обикновена и калибрирана плочка ще Ви помогне да намалите безпокойството относно вашия проект за създаване на съвършен интериорен дизайн. Това ще помогне за отстраняването на недоразуменията между Вас и човекът на когото сте се доверили за ремонтът на помещението. За поставянето както на тези, така и на всякакви други типове плочки се доверявайте единствено и само на професионалисти, които притежават необходимият опит и познават спецификите на продуктите. Надяваме се информацията от тази статия да е била полезна и да е дала правилна насока при избора на подходящият за Вашият проект гранитогрес.

Популярни тагове

{news_tags}