Изборът на плочки за баня

Сигурно никой няма да бъде учуден как банята се е превърнала в едно от най-важните помещения във всеки дом. Тя е мястото, в което може да се отпуснете и да избягате от ежедневните си грижи. Добре декорираната баня ще увеличи усещането за необходимото спокойствие. Освен това, така тя увеличава стойността на имота при продажба. Всички елементи в банята трябва да работят за създаването на хармония. Говорейки за по-малка баня, изборът на плочки е особено важен. Хубавото е, че в днешно време има много възможности, от които да избираме. Когато пространството Ви е тясно, хубаво е да обмислите следните фактори:
Подходящ размер на плочките
Съвременните плочки за баня предлагат много форми и размери. Големите плочки за баня, могат да преобразят всяка една стая и да й придадат по-обширни размери. Те са подходящи както за големи, така и за по-тесни помещения, тъй като създават усещане за драма, когато човек стъпи вътре. Комбинацията между малки порцеланови и по-големи плочки, внася усещане за оживление. Различните размери също помагат за пробуждането на интерес към стаята, която в противен случай ще изглежда скучна. Ако не можете да изберете правилните размери за Вашата баня, то нашите консултанти са винаги на разположение.
Цвят на банята
Друго важно нещо при изборът на плочки за баня е цветът. Той е начин да прибавите характер към помещението. Един ярък цвят като зеленото например, е прекрасен избор, особено когато се съчетае с други ярки нюанси. При малките бани, обикновено хората се придържат към неутрални цветове. Бежовото и сивото придават мекота на мокрото помещение. Също така внасят повече светлина. За баните без прозорци, можем да Ви предложим белият цвят. Съвременните плочки за баня в тъмен цвят като черно, тъмно синьо и графитено, придават едно класическо усещане, което в същото време е и модерно. Плочките с имитация на дърво, в съчетание с бежови или сиви цветове са също популярно решение. За повече идеи можете да разгледате нашите предложения в сайта.
Разположение на банята
Съоръженията и разположението им в мокрото помещение играе важна роля при избора на плочки. Прекрасен избор е диагоналната подредба, тъй като изненадва очите и привлича вниманието към всяка една функция в банята. Правоъгълните плочки създават усещане за нещо неочаквано. В една малка баня може да има само мивка и тоалетна чиния. Когато използваме неочаквани форми и подредба на плочките, така стените изглеждат по-високи, а стаята изглежда по-голяма. За допринасянето на комфорт и уют в мокрото помещение трябва да се помисли и за осветителните тела. Модерни, елегантни лампи се съчетават лесно с плочки, които също имат разчупена визия. За любителите на реда в банята, то използвайте по-традиционни модели в стил „винтидж“.
Не се притеснявайте да експериментирате. Разгърнете въображението си и сбъднете Вашите желания. Ние от Баня Стил оставаме на разположение и сме готови да задоволим всеки един Ваш каприз. Ние предлагаме разнообразни серии включващи подови и стенни плочки за баня, декори и фризове. В селекцията ще откриете испански колекции за баня, италиански плочки , български фаянсови плочки, турски, полски и други. Предлаганите от нас цветови гами и повърхности също е богато. Заложете на отлично качество и стилен дизайн с плочки от Баня Стил. Очакваме Ви!