Изграждане на основата на съвремените душ кабини


|

Един от задължителните елементи на модерната баня е душ кабината. Тя осигурява не само функционалност и практичност, но спомага на нейното по-лесно почистван е на мокрото помещение и постигане на по-високо ниво на хигиена.
При съвременните душ кабини съществуват няколко начина за изграждането на основата (или пода), като той зависи от личните предпочитания на самия потребител. Класическият начин е чрез използване на поддушово корито. Най-разпространени са акрилните поддушови корита. Те се произвеждат от акрил и фибро стъкло и имат подсилени ръбове. Освен акрилни корита, модерните душ кабини могат да бъдат изградени с порцеланови, стоманени, полимермрамор, чугунени или корита от Stonex. Интересно е да се спомене, че последният модел има специална текстурирана противоплъзгаща повърхност, която е гаранция за по-голяма сигурност и избягване на риска от инциденти в банята. За по-голямо удобство при монтиране на самите душ кабини, поддушовите корита са в комплект с нивелиращи се крачета, чрез които бързо и лесно може да се постигне равна повърхност дори при неравен под.
По форма поддушовите корита могат да бъдат квадратни, правоъгълни, овални или петоъгълни. Освен стандартния бял цвят, съществуват многобройни възможности за цветови вариации. Това е интересен начин да се разчупи визията на стандартните душ кабини.
Интериорната тенденцията към минимизиране, не е подминала и съвременните душ кабини и в частност поддушовите корита. На пазара се налагат все повече от така наречените свръхплоски корита. За разлика от класическите модели, чиято височина варива между 10 и 15 см, свръхплоските модели се отличава с височина от едва няколко сантиметра (най-често между 3 см и 5 см). Тяхно основно предимство е, че осигуряват по-бърз и безпрепятствен достъп до кабината.
Друг разпространен начин за изграждане основата на модерните душ кабини е използването на праг. Тук предимството е че има широко поле за персонализация. Прагът може да бъде изграден от полимермрамор или граниксит и може да бъде изработен по индивидуални размери. Едно от основните предимства на праговете е богата цветова гама, по която те могат да се изработят. Това позволява не само персонализация на самите душ кабини, но и постигане на пълно съответствие с останалото обзавеждане за баня. Праговете имат специално покритие, което ги прави устойчиви на петна и лесни за почистване. Те са температуроустойчиви, имат UV защита и са устойчиви на почистване на химикали. Прагът гарантира не само спиране на излизането на вода на пода по цялата банята, но реализиране на един елегантен и стилен завършек на кабината.
Ако сте от хората, които не желаят да използват поддушово корито или праг, то решението е  подов лентов сифон. Този тип изграждане на основата на модерните душ кабини се налага все повече заради своите неоспорими предимства, а именно – висока функционалност, изключително улеснен достъп по вътрешността на кабината, стилна и изчистена визия. Те са изключително лесни за монтиране и почистване и осигуряват добро отводняване.
Съвременните душ кабини с подово лентов сифон създават усещането за по-семпла, но същевременно елегантна визия. Те създават оптическата илюзия за повече пространство, което ги прави удачен вариант за малки бани, където всеки сантиметър е от значение.
Подовите лентови сифони за съвремените душ кабини се отличават с голямо разнообразие в дизайна. Те могат да бъдат с решетка с различна визия – на кръгове, на правоъгълници, на вълнообразни линии или с популярния декор „Версаче“. Лентовият сифон може да бъде и с напълно гладка повърхност или да е такъв, който да изисква вграждане на плочка. Моделите, които са за вграждане се сливат напълно с останалите плочки на пода. Те са чудесен избор за хора, които се стремят към семпла и елегантна визия.
Освен за монтаж на под, лентовите сифони могат да се монтират и на стена. Те придават една по-нестандартна и разчупена визия на модерните душ кабини, запазвайки високата функционалност и отводнителна способност на подовите модели.
Изграждането на основата на всички душ кабини е изключително важна, тъй като от това зависи нейното правилно и безпроблемно функциониране.

Популярни тагове

{news_tags}