Какво знаем и какво не за здравият гранитогрес?

Имате ли представа, че гранитогреса е една от най-използваните плочки за подова настилка.Той е създаден преди около 40 години в Италия. Появата му напълно променя представите ни за подови плоскости. Издръжливият гранитогрес се превръща в един от най-универсалните и лесни за полагане. Модерният гранитогрес е тясно свързан със свойствата на природния камък гранит, също така е много близък като качество до керамичните и порцелановите продукти. Отличителното нещо, е неговата завидна здравина. Тя е резултат от високотермична обработка, която създава устойчив материал, който издържа на всякакви климатични промени.
Съставките, които се влагат в съвременният гранитогрес, са кварц, минерали, бяла глина, фелдшпат и други. Изпичането на плочките се  случва при температура до 1300 градуса.  В резултат на термичната обработка се получават високо устойчиви и здрави плочки с еднородна структура и твърдост. Този гранитогрес  можете да поставите дори като подова настилка на терасата, стълбището и на други открити пространства. Благодарение на техническите си характеристики, плочките са изключително издръжливи на всякакви амплитудни разлики и климатични промени. Високата температура на изпичане на плочките не просмуква влага и ги превръща в неразрушими от влиянието на природния ресурс.
Голямо впечатление при модерният гранитогрес прави неговата визия. Лъскавината е различна, част от тях изглеждат като кадифени, други са  високо гланцирани, трети пък са с матов завършек. Това зависи от  завършващият слой на плочките.
В момента е доста модерен матовият гранитогрес. Той внася топлина и комфорт във вътрешните помещения. При матираният гранитогрес  няма нужда от допълнително изпичане или обработка, тъй като e достатъчно здрав и устойчив.
Без съмнение едно от качествата на гранитогреса е неговата здравина и твърдост. И до днес италианските производители предлагат съвременни и иновативни решения на клиентите си по цял свят. При нас също доста фабрики произвеждат здрави и устойчиви плочки, като следват италианските технологии. В производственият процес се извършва непрекъснат контрол в показателите на радиоактивност. В зависимост от модела се влагат различни вулканични скали.
Ние от Баня Стил предлагаме на Нашите клиенти огромно разнообразие гранитогреси. Можете да превърнете Вашия дом в произведение на изкуството с различните дизайни и цветови гами, които предлагаме. За любителите на класическата визия, прекрасно решение е гланциран гранитогрес в бежовата гама. Бежовият цвят ще внесе усещане на елегантност и уют в дома Ви. Ако пък предпочитате да се докоснете до природата, то матираният гранитогрес с имитация на естествен дървесен материал е отличен избор. За създаването на кралска атмосфера, препоръчваме Ви гранитогрес с имитация на естествен мрамор. Без значение дали ще е в светли или тъмни нюанси, той ще създаде изискан вид във всяко Ваше помещение.
Благодарение на добрите си технически характеристики, модерният гранитогрес се полага и в обществени помещения като офиси, банки, галерии, библиотеки, заведения и други.
Позволете си Вашите мечти да станат реалност. Не се притеснявайте да експериментирате. Ако не сте сигурни дали идеите Ви ще се получат добре, то винаги можете да се обърнете към специалисти, които да Ви изработят 3D проект. Домът е Вашата крепост, затова изберете висококачествен гранитогрес.