Какво трябва да имаме предвид, когато избираме душ кабина?


|

Едно от най-важните предимства на съвременните душ кабини е способността им ефективно да разделят пространството на банята на сухо и мокро помещение. Това свойство е изключително благоприятно, тъй като след всяка употреба на душ кабината, ще бъде необходимо да се почисти и подсуши само използваното съоражение, а не цялата баня. Друг съществен плюс на душ кабината е нейната компактност и способност успешно да бъде напасната дори и в ограничени и по - малки  пространства. Именно това предимство кара все по-голяма част от хората да предпочитат душ кабината пред стандартен размер вана.
В тази статия ще разгледаме и някои основни неща, полезни при избора на душ кабина:
1.Форма и размери
Съвременните модели душ кабини се предлагат в голямо разнообразие от форми и размери, така че да отговарят на потребностите на всеки клиент. Размерът им варира според размера на баните и пространството, което могат да заемат в тях. Душ кабините се произвеждат в стандартни размери като 90/90 см, 90/80см, 100/100см и 110/90см. При необходимост от нестандартни и индивидуални решения, може да Ви бъде изработена душ кабина по поръчка. По този начин ще извлечете максималното от пространството на Вашата баня.
Според формата душ кабините биват правоъгълна, овална, петоъгълна, квадратна и други. При баните с по-малки размери е добре да изберете ъглова или овална форма на душ кабината, като те заемат значително по-малко пространство. Класическата правоъгълна форма е перфектният избор при по-големи пространства, тъй като тя осигурява най- високо ниво на комфорт.
2.Отваряне на вратите
При различните модели душ кабини се наблюдават три основни типа - отварящи се врати, плъзгащи се врати и врати тип хармоника.
Душ кабините с отварящи се врати са едни от най-разпространените. При тях вратите са закачени на подсилени панти изработени от неръждаема стомана с хромирано покритие. Оборудвани са с магнитни уплътнения , които  осигуряват плътното им затваряне и не позволяват протичането на водата. Подходящи са за големи пространства, поради необходимост от свободно отваряне и затваряне на вратите.
Плъзгащите се врати и вратите тип хармоника са подходящи за по-малките бани благодарение на своята функционалност и това,че не се нуждаят от допълнително пространство за движението на вратите. Те са компактни и създават своеобразен дизайнерски акцент.
3.Поддушово корито
Може би, един от най-важните елементи на душ кабината за комфорта при взимането на душ е поддушовото корито. Когато правите избор е добре да се спрете на поддушово корито със система против хлъзгане, лесно за почистване и изработено от висококачествени материали. Предлагат се различни видове изработени от порцелан, пластмаса, камък и други.
4.Стъкло
По-голяма част от душ кабините се произвеждат от стъкло. Най-добре е закаленото стъкло да е с минимална дебелина от 5 мм, за да е здраво, устойчиво и лесно за почистване. Можете да избирате измежду множество цветове, както и различна орнаментика или матов ефект. Избирайки обаче чисто и кристално стъкло, ще постигнете ефект, който да направи банята Ви визуално по-обширна,  от колкото всъщност е и ще и придаде чувство за простор.
5.Монтаж
Монтажът на душ кабината е също толкова важен, колкото самата кабина. Именно от него зависи здравината, доброто й уплатнение и дълготрайността на употреба. В противен случай, ако монтажът не бъде изпълнен качествено е напълно възможно душ кабината да протече. Много е важно размерите да са взети правилно и точно, а уплатненията да са качествени, като не позволяват изтичане или пръскане на вода. Най- лесно е душ кабината да се монтира там, където е проектирано мястото за душа. Дори това да не е най-доброто място ще спестите време и средства от преместване на тръбите.
Смело можем да твърдим, че душ кабината е елемента, който създава комфорт, удобство и една доста различна визия в банята на всеки дом. Многобройните функции ще Ви позволят да се насладите на едно истинско СПА изживяване.


 

Популярни тагове

{news_tags}