Как да изберем мебели според големината на нашата баня?


|

Изборът на мебели за баня е една от най-ключовите стъпки при ремонта на мокрото помещение. Мебелите трябва да са стилни, но също така удобни. Трябва да не са прекалено големи, за да остане пространство, но също така трябва да приберем максимално много вещи в тях. Трудно е да намерим мебел, която ще отговаря на всичките ни изисквания, но със сигурност не е невъзможно. В днешната статия ще се запознаем отблизо с мебелите за баня, по-конкретно за това как да изберем мебели според големината на нашата баня.
Всички знаем колко е трудно да изберем мебели, когато пространството, с което разполагаме е изключително ограничено. За щастие, в модерният свят, в който живеем дизайнерите на мебели за баня, са помислили именно за тези малки и мрачни бани, които имат нужда от освежаване. Тук влиза ролята на конзолните мебели или също така познатите -  висящи. Те са с практични размери, но със стилна визия, която перфектно ще се комбинира с останалата част от интериора в мокрото помещение. Тъй като банята е малка се препоръчва материалът на изработка да е PVC, тъй като ще имат пряк контакт с водата. PVC материалът ще ги предпази от деформиране и ще задържи блясъка им за дълъг период от време. Освен че материалът е водоустойчив, той позволява да се изработят различни декорации, форми и орнаменти. Този материал може да се представи в разнообразни цветове, според желанието на клиента. След боядисването може да се постигне различен ефект, било то мат,гланц или имитация на дървесна повръхност. По този начин се дава пълна свобода при избора, така дори най-прецизният клиент ще остане доволен накрая.
Тъй като мебелите са конзолни, почистването на пространството под тях ще бъде изключително лесно и безпроблемно. Така се освобождава и място, където можете да приберете останалите принадлежности за почистване на банята. За този вид малки помещения също така се препоръчват светли тонове и мебелировка. Така ще се внесе визуално усещане за повече пространство и светлина. Ако изберете бели или бежави мебели, то ще забележите как банята ви ще придобие по-чист вид, с нотка свежест.
Разбира се, ако разполагате с голяма и обширна баня, която има нужда да бъде запълнена, то стоящите мебели ще бъдат напълно подходящи за вас. Те са една идея по-обемисти от конзолните и заемат повече пространство. В този случай можете да заложите и на MDF материал. Той е изцяло влагоустойчив и отново ще предпази мебелите Ви, но е препорачително да няма пряк контакт с водни пръски. Хубаво е, да имаме осигурен параван, който да разделя пространството между мебелировката и душът, така мебелите ни ще бъдат напълно предпазени. MDF материалът е естествен и му позволява да бъде обработен в овлани и нестандартни форми.
Тайната за красива и уютна баня се крие в това, какви мебели ще изберете според пространството, с което разполагате. Но все пак не забравяйте да развихрите вашето въображение и да експериментирате. Дори най-нестандартната идея, може да се окаже перфектното решение за вас и вашата баня.
Мислиш че е време да промениш интериора в мокрото помещение? То, Баня Стил ще бъде идеалното място за избор на мебели. Разполагаме с разнообразие от модели и цветове, които ще преобразят банята ти и ще я накрат да заблести!
 

Популярни тагове

{news_tags}