Как да изберем подходящ смесител за кухнята ни?


|

На пазара има голямо разнообразие от стилове, материали и функции на смесителни батерии, но най-важните критерии, на които трябва да обърнем внимание е тяхното качество и издръжливост.
Всяка кухня - било то класическа, модерна или традиционна има своите изисквания при избор на идеалната батерия за Вашата мивка.
Ще Ви предложим няколко етапа, които ще помогнат да изберете правилният смесител за Вашето помещение.
Корпусът на смесителя, който е предназначен за монтиране на стена е изработен от месинг или неръждаема стомана, а следващата стъпка от производството е галванизиране, при което се полага тънък слой хром, бронз, никел или друг материал.
Налягането на водата е първото, с което трябва да се съобразите при покупка на стенен кухненски смесител.
Ако системата е с ниско налягане, трябва да изберете подходящ смесител за тази цел, за да ви гарантира постоянен воден поток.
Разполагайки със система с високо налягане, може да вземете батерия с различни иновативни функции, които осигуряват ефективна работа.
При правилната поддръжка и експлоатация, висококачественият смесител ще Ви служи дълго време.
Хубаво е да обърнете внимание на тежестта и масивността им – качествените продукти не трябва да са тънкостенни и леки.
Има два типа управление на смесители за кухня – с една или две ръкохватки.
Едноръкохватковите са безсъмнено най-удобните, тъй като само с едно движение на ръката ще достигнете желаната от Вас температура и водна струя на водата. Чудесен избор за семейства с малки деца и хора с намалена подвижност на ръцете.
Смесителите с две ръкохватки са универсално решение, при което ръкохватките могат да са кранче, лост или бутон. Към днешна дата се предлагат голям избор от двуръкохваткови смесители в класически и модерен стил, които ще създадат елегантно очарование в интериора на кухнята.
Следващият етап, на който трябва да обърнете внимание при покупка на батерията, е нейният чучур. Трябва добре да прецените формата, позицията, размера и движението. В най-добрия случай чучурът трябва да достигне центъра на мивката.
Смесителите се предлагат в 3 височини:
- С нисък чучур – 20см;
- Със среден чучур – 25см;
- С висок чучур – от 30 до 40см:
Кухненските батерии, които са с по-големи и високи чучури са идеални, както и за обемни и дълбоки мивки, така и за по-плитки. Ако решите да избере висок стенен смесител на плитка мивка, трябва да имате предвид, че трябва да внимавате при използването му. Измиването на съдовете става несъзнателно над нивото на мивката, като по този начин се създава пръскане върху кухненския плот.
Ако лостът е разположен в основата на един чучур, трябва да избирате между:
- Заоблени U-образни чучури – чудесно решение за традиционни и класически стил кухни;
- Ъгловите F-образни чучури – идеални за съвременните кухни в индустриален или минималистичен дизайн.
Когато лостът е позициониран над чучура, избирайте между модели с:
- Колонен чучур – основата на крана е удължена, като улеснява миенето на по-големи тенджери и тигани;
- Основен чучур – идва от основата на крана, извивайки се нагоре, за да осигури необходимия обхват.
Финалният щрих при избор на смесител за кухня е покритието и цвета.
Най-популярни са батериите с хромирано покритие, тъй като семплия и изчистен дизайн, който притежават, пасва идеално на всяко кухненско помещение като лесно ще се комбинира с цветни декори и елементи от интериорния дизайн.
Моделите от неръждаема стомана и никел са представени в матов ефект. Те са устойчиви и практични за поддръжка, като внасят изисканост в цялостната композиция на кухнята.
Композитните кварцови мивки и тези от смола правят популярни и смесителите в черно и бяло.

Популярни тагове

{news_tags}