Как да избереш своя кухненски смесител?


|

Кое е мястото, за което се сещате, когато чуете думата „дом“? Това е пространството, където цялото семейство се събира, сплотява се, споделя за изминалия ден, смеят се заедно и не напоследно място се хранят. Точно така – кухнята. Всеки знае колко е приятно, когато наближават коледните празници и цялото ви семейство отново ще бъдете заедно около празничната трапеза, създавайки нови и незабравими моменти. Заедно с това се появяват и безбройните съдове, които кротко чакат в мивката да бъдат измити. Тук се появява нашият главен герой в днешната статия, а именно смесителят за кухня.
Кухненският смесител е неизменна част от всяко модерно и функционално кухненско помещение, тъй като след приключването на всяка така вкусна вечеря идва моментът, който за голяма част от хората е неприятен – миенето на съдове и посуда. Ами ако можем превърнем този момент в нещо приятно и също така лесно? За щастие има такава възможност, благодарение на производителите на смесителни батерии, които са помислили дори за това.
На пазара можете да откриете огромно разнообразие от модели – с идърпващ се чучур, въртящ се чучур, едноръкохваткови, с две ръкохватки, стоящи или стенен монтаж и още много други.
Всяка домакиня се е сблъсквала с какви ли не затруднения при измиването на съдовете след една голяма и пищна вечеря. Дали тавата е прекалено голяма или мивката ни е прекалено малка? Е, за съжаление отговор на този въпрос все още не можем да намерим, но производителите на смесителни батерии са се погрижили да направят тази задача една идея по-лесна. А именно – смесител с изтеглящ се душ. Благодарение на тази функционалност, можете безпроблемно да оплакнете конкретната посуда, без да се притеснявате дали ще ви стигне пространството в мивката. Също така този тип батерии позволява лесно и бързо да почистите мивката си, осигурявайки ѝ безупречна хигиена по всяко едно време.
Едноръкохватковите смесители са най-доброто решение за всяка кухня или баня. Те са изключително стилни и елегантни, а работата с тях истинско удоволствие. Разполагат само с една ръкохватка, чрез която можете да настроите желаната от вас температура на водната струя, както и нейната сила. По този начин не е нужно да регулирате посредством две ръкохватки и спестява доста време и усилия. Едно от най-големите предимства на този тип батерии е, че се монтират лесно и бързо.
Смесителите с две ръкохватки са традиционният модел, който е всеобщо познат на всички ни. С единствената разлика, че в момента можете да откриете на пазара такива, които директно се  вграждат и спестяват доста пространство. Този тип не се препоръчва за кухненското помещение, тъй като при тях се изисква повече прецизност при достигането на перфектната струя. А монтажът им е една идея по-сложен от едноръкохватковите.
Много важно нещо, което трябва да знаете, при избора на вашия кухненски смесител е, неговото покритие, тъй като в постоянен контакт с по-агресивни препарати и почистващи средства. Най-често срещаното такова е хромираното покритие, което предпазва от появата на петна и натрупването на варовикови частици, но конткакта с по-абразивни частици или дори обикновена кухненска тел е възможно да издраскат повърхността.
Друго често срещано покритие е PVD.  Този тип покритие е изключително устойчиво на надрасквания, но за съжаление по-корозивните препарати е възможно да оцветят батерията.  
Определено не трябва да подценяваме избора на нашият бъдещ кухненски смесител, тъй като има доста тънкости и малки подробности, които биха ни спестили доста бъдещи неволи и тревоги.
Разбира се, екипът на Баня Стил е подготвен и разполага с богат асортимент от продукти, сред които ще успеете да откриете най-добрият избор за вас и вашето кухненско помещение. Съхранете дома си и превърнете домакинските задължения в удоволствие с висококачествена смесителна батерия.

Популярни тагове

{news_tags}