Как да обзаведем малката баня с помощта на модерните душ кабини?

В днешно време не всички жилища разполагат с огромна баня, в която спокойно да планират и разположат всичко необходимо. Малката баня е често срещано явление в българските жилища и това може да бъде огромно предизвикателство пред един бъдещ ремонт. Когато говорим за малко помещение, модерният и функционален дизайн е една трудно постижима, но не и невъзможна цел. Трудно е да поставим в едно помещение с наистина скромна площ всичко необходимо за комфортния живот на съвременния човек, създавайки красив и удобен интериор. Въпреки това съществуват прости техники, прилагането на които ще Ви помогнат да превърнете санитарното помещение не само в удобна, но и в модерна и уютна част от Вашето жилище. При спазването на част от тях, дори най-малкото помещение ще изглежда много по-просторно и приветливо.
На първо място трябва да решим как точно да разположим нещата в банята, за да ни бъде уютно и красиво. Когато взимаме такова решение, най-добрият вариант е да предвидим отделно място за душ пространството ако разбира се, помещението ни позволява това. Днес все по-често хората предпочитат да заменят огромните, заемащи място вани с душ кабини, оценявайки техните предимства в ежедневието. Имa редица фактори, заради които душ кабините стават все по-предпочитани. Със сигурност комфортът, който душ кабините дават е едно от основните им предимства. Разбира се, няма как да не отчетем факта, че банята става по-кокетна, уютна и приветлива. Няма мокри, хлъзгави плочки, а чиста и суха баня с меки и цветни постелки. Това определено оказва голямо влияние върху безопасността в мокрото помещение.
Съвременните душ кабини предлагат различни форми и размери, в зависимост от нуждите и предпочитанията на домакинството. Разбира се, най-предпочитано място за разполаганe на душ кабината е в някой от ъглите на банята, като по този начин се осигурява повече пространство в помещението. В малката баня едно от най-добрите решения са вратите тип „хармоника“, които могат да се прибират и да освобождават пространство.
В зависимост от формата модерните душ кабини биват овални, правоъгълни и многоъгълни. За да направите най-правилния и точен избор, трябва да се съобразите с размерите на Вашата баня. Трябва така да подберете формата, за да може дори най-едрия член на семейството да се чувства удобно и приятно. Безспорно най-комфортни са правоъгълните душ кабини, които осигуряват най-голямо пространство в кабината.
Размерите на съвременните душ кабини варират според размерите на баните и пространството, което заемат в тях. Стандартните душ кабини се произвеждат в следните размери – 90/90, 80/80, разбира се ако имате нужда от нестандартни размери, винаги може да Ви бъде изработена душ кабина по поръчка.
Модерните душ кабини разполагат с най-разнообразни функции, спомагащи за пълното удоволствие и комфорт на този, който я използва. Тези функции са хромотерапия, ароматерапия, аеромасаж, хидромасаж, радио, осветление и редица други, благодарение на които можете да релаксирате пълноценно под душа.
Хидромасажът в мултифункционалните душ кабини се реализира на база вграден хидромасажен панел. Той предлага различен брой дюзи или джетове, които в повечето случаи дори са насочваеми. В зависимост от тяхното разположение, те могат да третират различни зони от тялото – тила, кръста, гърба. В някои модели душ кабини има дори джетове специално за краката. Благодарение на всички тези удоволствия, обикновеното взимане на душ се превръща в истинско СПА изживяване.
Друго нещо, което спомага незабравимото изживяване в съвременните душ кабини е така познатата ароматерапия. Добавяйки само няколко капки лечебни масла в предназначения за това отвор, можете да постигнете максимално спокойствие и релакс. Благодарение на това удобство ще превърнете кабината в истински оазис.
Хромотерапията е позната още като цветна или светлинна терапия. Тя се осланя на теорията, че различните цветове имат различни дължини на вълните, които влияят по определен начин на човешкия метаболизъм.
В някои модели душ кабини много интересно е наличието на цифров панел, който управлява едновременно FM радио, безжичен телефон, телевизионен екран и CD плейър. Безспорен е факта, че музиката в мултифункционалните душ кабини допринася за по-приятните емоции под душа. Като освен на любимата песен, можете да се насладите на приятни звуци от природата – румолене на потече, шума на листата, песента на птиците.
Идва момент, в който всеки един от нас мечтае за истински СПА център в дома си. С модерните душ кабини това е възможно. С редица функции и предимства те се превръщат в неизменна част от обзавеждането на съвременната баня, правейки престоя ни в нея по-ползотворен и приятен.