Как да освежите Вашите плочки за баня?

Мокрото помещение е мястото, в което започва и свършва денят ни. Но за жалост заради образуването на влага и задържането на топлина, се оказва и убежище на много бактерии, които вредят на здравето ни. Ще Ви дадем няколко идеи как да поддържате банята Ви чиста, без ненужните бактерии. За постигането на една чиста и приветлива баня са нужни няколко стъпки. Не вземането на мерки по отношение на хигиената може да доведе до здравословни проблеми.
Препоръчително е банята да се почиства поне веднъж седмично. Малките бактерии се крият навсякъде – в мивката, ваната, около тоалетната, по завесата за баня, по фугите. Атмосферата в банята трябва да е на ниво винаги. При липсата на добра хигиена в мокрото помещение е възможна появата на неприятна миризма, която повечето хора се опитват да премахнат с използването на ароматизатори. Затова вместо да замаскирвате проблемите, просто се отдайте на почистване на банята Ви.
Прогонете бактериите от душ колоната:
Всеки от нас се радва на сутрешен душ и след това на чаша ароматно кафе. За жалост бактериите по душа са доста. За да намалите количеството от бактерии в мокрото помещение сменете пластмасовият душ с метален. Ако пък душът е подвижен, то е хубаво да почистите всяко място, дупчица, за да сте сигурни, че не сте пропуснали нещо.
Бактерии в мивката Ви:
За съжаление и мивката образува доста нежелани „гости“, въпреки че на пръв поглед не си личи.  С подбрани препарати и пособия за почистване може мивката Ви да бъде почистена до блясък. Не повече от 10-15 минутки и мивката ще изглежда като нова. Само не забравяйте да измиете и подсушите сапунерката, държачът за четки за зъби и всички места, в които може да се задържи вода.
Бактерии при съвременните плочки за баня:
Красивите и стилни плочки  за баня също не са застраховани от поява на бактерии и замърсявания. За всички нас плочките са от най-важните елементи при правенето на едно мокро помещение. Влага се много старание при избирането на подходящи плочки за баня. При гланцираните плочките, поддържането става по-лесно. Те позволяват бързо и безпроблемно почистване. В голяма част от баните се събират микроорганизми както по плочките, така и по фугите, затова не пропускайте седмичното почистване. На едни елегантни плочки за баня не им отива да бъдат мръсни и с петна. Те трябва да внасят усещане за стил, комфорт и уют във всяко мокро помещение.
Може би няма да Ви изненадаме със завесата за баня, по която се образуват тъмни петънца. Препоръчително е тя да не се остава мокро прибрана в единия край на къта за къпане. Поне веднъж седмично завесата трябва да бъде обработена от пералня машина. Не се тревожете, че тя ще бъде намачкана. Топлината от парата при следващото къпане ще заличи намачкванията.
Спестете си часовете прекарани в отегчително чистене, просто не оставяйте нещата, когато наистина са наложителни. Всяка баня трябва да изглежда като произведение на изкуството. С подбрани, качествени елементи. При качествените плочки за баня ще си спестите часове в „търкане“, защото с лекота ще успеете да се отървете от нежеланите замърсявания. А ние от Баня Стил предлагаме огромно разнообразие от плочки и гранитогреси, които ще задоволят всичките Ви капризи.
Създайте изискана атмосфера във Вашето мокро помещение с качествени продукти за баня.