Как да превърнем банята в истинско бижу с помощта на съвременните душ кабини?


|

С наближаването на най-светлите празници през година, настъпва и времето, през което светът се забавя, работата става все по-маловажна, а ние искаме да прекараме времето си в разкош и празнична еуфория.  За едни от нас това включва приятна компания, вкусна храна и греяно вино, дъх на канела и запалена камина, за други то се състои в уединение и истинска почивка. За създаването на добрата атмосфера са необходими няколко неща: да сте заобиколени от любимите хора, да има добро настроение, да успеете да зарадвате семейството си с желаните подаръци и не на последно място разбира се, да отделите време за себе си. Най-често цялата магия на празниците се случва във всекидневната, където всички от семейството и приятелите се събират на сладки приказки, поседнали край запалената камина. А за тези от Вас, които са решили да наблегнат на истинска почивка, остава най-уединеното кътче в дома, а именно банята. Какво по-приятно от  това, мокрото помещение да ни предоставя същия уют и комфорт, който ни дава и всекидневната.  Освен комфортна и красива обаче, банята трябва да бъде функционална и практична. Замисляли ли сте се за особеностите, на които трябва да обърнете внимание, за да бъде това възможно?
Съществуват няколко прости техники, прилагането на които ще Ви помогнат да превърнете мокрото помещение не само в удобна, но и в модерна част от Вашето жилище. При спазването на част от тях, дори най-малкото помещение ще изглежда много по-просторно и приветливо. Избягвайте да следите всички тенденции и да правите всичко възможно да следвате модата, защото модата има свойството да се променя бързо. По-добре е да изберете какво Ви харесва и подхожда, отколкото да сте в крак с най-новото.
Най-важното при спазването на тези простички правила е да решите как ще разположите нещата в банята, за да Ви бъде красиво и уютно. Когато взимате такова решение, най-добрият вариант е да предвидите отделно място за душ пространството, ако разбира се помещението го позволява.
Днес все по-често хората предпочитат да заменят огромните, заемащи много място вани, с душ кабини, оценявайки техните предимства в ежедневието. Име редица фактори, заради които съвременните душ кабини стават все по-предпочитани. Със сигурност комфортът, който те дават, е едно от основните им предимства. Разбира се няма как да не отчетем и факта, че банята става по-кокетна, уютна и приветлива. Няма мокри, хлъзгави плочки, а чиста и суха баня с меки и цветни постелки. Това определено оказва голямо влияние върху безопасността в помещението.
Съвременните душ кабини могат да бъдат разделени в няколко категории. В зависимост от формата те биват овални, правоъгълни и многоъгълни. За да направите най-правилния избор, трябва да се съобразите с размерите на Вашата баня. Трябва така да подберете формата, за да може дори най-едрия член на семейството да се чувства комфортно и приятно. Несъмнено най-удобни са правоъгълните душ кабини, които осигуряват най-голямо пространство в кабината.
Съвременните душ кабини позволяват да избрете и начинът им на отваряне, като те могат да бъдат с отваряеми врати, плъзгащи, както и такива тип „хармоника“. Безспорно за малката баня едно от най-добрите решения са вратите тип „хармоника“, които могат да се прибират и да освобождават допълнително пространство.
Размерите на модерните душ кабини варират според големината на баните и пространството, което заемат в тях. Те се произвеждат в стандартни размери като 90/90, 80/80, но ако имате нужда от нестандартни размери, винаги може да Ви бъде изработена душ кабина по поръчка.
Модерните душ кабини разполагат и с най-разнообразни функции, спомагащи за пълното удоволствие от вземането на душ. Тези функции са ароматерапия, хромотерапия , хидромасаж, аеромасаж , осветление, радио и редица други, благодарение на които можете да релаксирате пълноценно под душа.
Едно от най-предпочитаните удоволствия в съвременните душ кабини несъмнено е хидромасажът. Той се реализира на база вграден хидромасажен панел, който предлага различен брой джетове, които в повечето случаи дори са насочваеми. В зависимост от тяхното разположение те могат да третират различни зони от тялото – кръста, тила, гърба. В някои модели душ кабини има дори дюзи специално за краката. Благодарение на всички тези удоволствия, обикновеното взимане на душ се може да се превърне в истинско СПА изживяване.
С помощта на редица функции и предимства, съвременните душ кабини могат да преобразят обикновената и семпла баня в истински СПА център.

Популярни тагове

{news_tags}