Качество, функционалност и практичност при новите смесители за кухня

Кухнята е едно от най-важните помещение във всеки дом. Мястото, където всички се събират около масата, за да споделят емоциите от изминалия ден и да се насладят на моментите със семейството. Неслучайно хората казват, че любовта ни минава през стомаха. За да се случат всички тези магии обаче, трябва да бъде красиво, удобно и функционално в това, така важно за нас, помещение. При обзавеждането на кухнята често пренебрегваме малките детайли, мислейки ги за маловажни. В този случай говорим за смесителят за кухня, който всеки от нас използва в ежедневието си. Той е незаменима част от дизайна на кухнята, придавайки й цялостен и завършен вид. Пазара разполага с богато разнообразие класифицирано по конструкция, монтаж, функционалност и материали. В тази статия ще обърнем внимание на новите смесители за кухня, техните предимства и удобства.
Всички използваме батерия за мивка в ежедневието си и въпреки това, малко хора познават различните видове, техните характеристики и други отличаващи ги белези.
Какво трябва да знаем при избора на смесител за кухня? В началото батериите за мивка са се произвеждали с каучуков затварящ механизъм, който постепенно с времето е изместен от керамична глава. Чрез нея нещата се случват лесно и безпроблемно. Пускането и спирането на водата става, благодарение на приплъзването на две керамични пластини. Също така керамичната глава предотвратява течове, придава здравина и удължава живота на батерията. Този важен елемент е наличен вече при всички модели.
Да пристъпим към видовете смесители за кухня. Пазара предлага три вида, които са различно приложими според нуждите на човека.
Първият вид са едноръкохватковите, те разполагат с една дръжка за работа с топла и студена вода. Те са чувствителни, икономични и лесни за настройка на вода и налягане. Предлагат красив и стилен дизайн, който може да се адаптира към интериора на всяка кухня. Друго важно при тях е монтажът, който става бързо и безпроблемно.
Вторият вид са двуръкохватковите, те разполагат с две кранчета за работа с топла и студена вода. Предимството при тях е, че могат да се поставят на желана височина. Всички батерии от този тип разполагат и с въртящ се чучур, който може да се подменя при нужда.
Третият вид смесители за кухня е тяло без дръжки, наричан още „свободни ръце“. При този вид не е необходимо натискането на бутони или въртенето на ръкохватки, за да ги активирате. Те се изработват с готови сензори, които са вградени в самата батерия и водата потича при поставяне на ръцете под чучура.
Да преминем към функциите, с които са оборудвани новите смесители за кухня. Важно при изборът на батерия е да можем да разчитаме, че управлението ще е плавно и безпроблемно. Тук на помощ идва функцията “SilkMove”, която освен това ще Ви осигури и прецизен контрол над дебита и температурата на водата.
Новите модели смесители за кухня са съобразени с тенденциите за пестене на вода, което ни води до втората важна функция „ColdStart”. Тя Ви гарантира, че при средно положение на ръкохватката ще тече студена вода. Благодарение на нея се пести вода и енергия, тъй като нагревателя не се задейства, ако не е нужен. Новите модели смесители за кухня разполагат и с предимството „ColdBody, при което тялото на батерията е студено, независимо от температурата на течащата вода. Това е важно, когато отглеждате малки деца, защото така избягвате нежелани инциденти.
От тук идва и следващата функция “Zero”, която залага на семейното здраве и пиенето на чиста вода без наличие на олово. Тя е разработена на базата на вътрешни пътища, благодарение на които водата бива обработена и достига до нас в чистият си вид, лишена от вредни метали.
Част от последните модели смесители за кухня разполагат с технологията “EcoJoy”. Нейната мисия е да намалява разхода на вода и енергия, без да прави компромис с удоволствието от съприкосновението с водата. С други думи, това означава, че водната струя бива обогатявана с въздух, което от своя страна спомага пестенето на водни ресурси. Някои модели смесители за кухня са снабдени и с издърпващ се шлаух, който дава на всяка домакиня свобода на движението. Това е и голямо предимство при наличието на втора мивка.
За финал е важно да упоменем и външният вид, който също заема особена важност в интериора на всеки дом. За него се е погрижило хромираното покритие, което не позволява натрупването на петна, замърсявания и котлен камък, придавайки изящен блясък.
След всичко написано до тук, стигаме до извода, че смесителите за кухня заемат важно място в ежедневието на всеки човек. Те са скритото удоволствие, което всеки използва, но не отразява. С годините смесителите за кухня са израснали и са се сдобили с функции улесняващи всяко домакинство и правещи живота ни по - лесен и интересен. Ето защо изборът на батерия изисква разглеждане на всеки детайл и разчитане на всяко предимство. Изберете качествен и сигурен продукт, който да промени живота на Вас и семейството Ви.