Красотата на мрамора при плочките за баня


|

Банята е мястото, в което всеки може спокойно да се възстанови и отпусне след тежък и натоварен ден. За да се постигне тази цел е необходимо да се създаде хармонична и приятна среда. Плочките за баня са основополагащ фактор за постигането на модерен и функционален интериорен дизайн в мокрото помещение. Сред тенденциите от последните години най – ярко се открояват моделите вдъхновени от красотата на мрамора. За любителите на луксозната и внушителна среда, мраморът винаги е чудесен избор. Дизайнът им създава естетика, която никога не губи мястото си като една от силните тенденции. Лесното им съчетаване с почти всички останали елементи от интериора е една от причините, които ги превърнаха в най – предпочитаните решения при ремонт.
Популярността на мрамора произтича от изтънчената му и величествена визия. Със своята еклектична вариация и множество жилки той е смел и уникален материал, който обаче изисква постоянна поддръжка. Плочките с мраморен ефект са чудесна алтернатива, която Ви осигурява бляскавия и разкошен вид на естествената мраморна повърхност и същевременно спестява огромна част от бюджетът Ви. С помощта на новите технологии за изработка е трудно да се направи разлика между истинският мрамор и плочките. Визията на мрамора никога не е била поставяна под въпрос. Предлага се широко разнообразие от разцветки, но безспорно класическият бял цвят няма как да излезе от мода.
Тези плочки са подходящи както за стени, така и за подове в банята и се предлагат както в полиран, така и в матов вариант. Повърхността е ключов елемент при избора на подови плочки за баня. Полираните мраморни плочки се почистват лесно и озаряват пространството с несравнимата си външност, но от друга страна, са по-податливи на пързаляне. Препоръчват се за зони, където подхлъзването не е нещо, за което ще трябва да се притеснявате. Това обаче не бива напълно да ви отказва да ги използвате за подова настилка. Необходимо е единствено малко повече внимание. Матирана повърхност определено е по – сигурното и безопасно решение, най – вече за семейства с малки деца. Грапавината й създава много по – добро сцепление, а красивият ефект не се губи.
Мраморните плочки са подходящи както за широки, така и за тесни пространства. Размери като 60 х 60 см разкриват своя пълен потенциал  в по – големи бани, докато 30 х30 см пасват повече на компактните помещения.
Плочките с мраморен ефект позволяват всякакви комбинации. Смесването на различни размери и форми мраморни плочки е чудесен вариант за постигането на индивидуален и неповторим интериор. Съществуват безброй красиви модели в правоъгълни, квадратни и дори шестоъгълни форми. Тези плочки се свързват с минимализъм и изтънченост, което ги прави подходящи за комбиниране с различни цветове, декори, фризове и разнообразни повърхности като дърво или камък. Друго сигурно интериорно решение е съчетанието им с класическа изчистена бяла плочка. Създава се приятно усещане за лекота и простор, подкрепено с елегантността на мрамора.
Екипът на  Баня Стил е насреща, за да отговори на всички допълнителни въпроси свързани с плочките за баня. А в сайта ни ще откриете широка гама от модели с мраморен ефект, които да преобразят мокрото Ви помещение.

Популярни тагове

{news_tags}