Кухнята - сърцето на дома


|

Кухнята е мястото, където не само приготвяме храната си, но и създаваме и споделяме специални моменти с любимите си хора. Ето защо качеството на обзавеждането на тази част от дома има ключово значение. Ние от Баня стил отлично разбираме този аспект и в тази статия ще обърнем внимание именно на това как да преобразим кухненското помещение в истински център на функционалност и стил.
В нашите шоуруми може да откриете голямо разнообразие от кухненски смесители и мивки на световно признати брандове и водещи производители, плочки за гръб на кухня, аксесоари, както и изключително богата палитра от технически камък, който е особено подходящ за бъдещия Ви кухненски плот.
Когато става въпрос за избора на кухненски смесители, многообразието от налични опции може да предизвика всеки и дори най-опитните в шопинга могат да се объркат. В Баня стил ще откриете както ниски модели, удачни за монтаж под прозорец, така и високи, подходящи за измиване на обемни съдове; както стенни смесители, така и стоящи  върху мивката или плота; овални или правоъгълни модели със завъртане на чучура от 120 до 360 градуса, както и такива с изцяло гъвкав тръбен чучур, който е много удобен за работа, поради голямата си маневреност. Функцията "издърпване на чучура" е незаменима за удобството на домакините в днешно време. Някои модели дори предлагат допълнителен бутон, който превключва струята от концентрирана на душ струя, същевременно увеличавайки налягането за още по-добро измиване. За перфекционистите сред вас, които не желаят да правят компромиси с качеството, съществуват смесители със специални функции като филтрираща система, газиране на струята или дори може да се настройва струя с температура на водата от 100 градуса само с един бутон.
Освен богатото функционално разнообразие при смесителите, предлагаме и широка палитра от дизайн и цветови вариации. В нашия асортимент ще откриете не само класически цветове като хром, черен и матово бяло, но и луксозни опции като злато и розово злато. Предлагаме и комбинации между хром и различни цветове, композитни покрития, които се вписват перфектно с цвета на вашата мивка, инокс и много други варианти, подходящи както за ретро, така и за модернистични стилове в интериора на Вашата кухня.
Всички смесители се предлагат с модерна керамична глава, меки връзки и монтажен комплект за изключително лесен и бърз монтаж, а гаранцията на смесителите започва от 5 години.
Когато става въпрос за кухненската мивка, изборът трябва да се обмисли внимателно, като се вземат предвид Вашите конкретни нужди и предпочитания. Мивката може да има едно по-дълбоко и широко корито или две корита с различни размери. Ако не използвате често второто корито, е възможно да предпочетете модел с отцедник, който може да бъде позициониран отляво или отдясно на коритото. Също така, имайте предвид аксесоарите към мивката - някои мивки се предлагат с допълнения като дозатор за течен сапун или мелница за отпадъци, които могат да подобрят функционалността на Вашата кухня. Правилният избор на мивка може да направи работата в кухнята по-лесна и удобна, като същевременно допринася и за естетиката и стилът на интериора Ви.
Относно материалът, иноксовата кухненска мивка си остава класика, но може да изберете също мивка от микролен, което е матираният вариант на инокса. Микроленът се драска много по-трудно и е по-дълготраен.
Синтетичният гранит представлява иновативен материал за кухненски мивки. Този композитен материал съдържа кварц, цветни пигменти и полимери, които го правят изключително издръжлив и устойчив на топлина, мазнини, надраскване и удари. Всяка мивка е окомплектована с крепежни елементи. Не се тревожете за това как се пробива този материал за смесител, ние ще го свършим вместо Вас.
При обзавеждането на кухнята е важно да обърнете внимание и на избора на плочки за гръб. Плочките за гръб са не само функционален елемент, който предпазва стените от пара и пръски, но и важен елемент от дизайна на кухнята.
Една от тенденциите, които се налагат все повече, са по-малките плочки с по-малки размери. Това може да придаде интересен и модерен вид на кухнята. Въпреки това, трябва да се обърне внимание, че по-малките плочки означават по-голям брой фуги. Въпреки че фугите могат да бъдат атрактивен акцент, те също така представляват място, където се задържа мръсотия и могат да бъдат по-трудни за почистване.
По-големите плочки са друг успешен вариант за гръб на кухнята. Те предлагат по-малко фуги и по-голяма площ, което може да направи почистването по-лесно и по-практично. Ако Вашата кухня има достатъчно пространство, може да разгледате и плочки с размери 60х120 см.
Кухненският плот е важен елемент в кухнята, който трябва да бъде здрав, устойчив на надраскване и високи температури, лесен за почистване и да съчетава практичност с визия. Той трябва да ни предразполага да експериментираме без притеснение и задръжки и същевременно с това да е практичен и удобен. Не на последно място е и визията на плота. Като се има предвид това, че човек прекарва в кухнята поне толкова време, колкото и в банята, плотът трябва да се вписва в останалия интериор, да създава уют и да има съвременна визия.
Изборът на идеалното кухненско оборудване може да изглежда като предизвикателство, но няма за какво да се тревожите, защото ние, от Баня стил, Ви предоставяме богат асортимент от  продукти с всички необходими характеристики. Нашата цел е да направим избора Ви по-лесен и удовлетворяващ, като Ви предоставим качествени и функционални решения за кухненския интериор. Просто ни посетете, и ние ще Ви помогнем да всичко необходимо който да отговаря на изисквания и предпочитания Ви.
Очакваме ви!

Популярни тагове

{news_tags}