Малко повече за линейните сифони

Линейните сифони оптимално съчетават функционалност и стил и предлагат луксозна визия и елегантност, каквито обикновените точкови сифони не могат.

В идеята за проектиране на пода се залага на чувството за простор, семпъл дизайн на материалите и избягване на реални оптични прегради.

От няколко години насам на българския пазар започнаха да се предлагат линейните (лентови) сифони и като всеки нов продукт често се пренебрегват от страна на потребителите – абсолютно незаслужено.
Линейните сифони са практично решение за отводняване на банята и отправна точка за реализирането на нестандартни дизайнерски концепции за придаване на изискан и дори ултрамодерен облик.

Основни предимства:
В изработката на линейните сифони са вложени висококачествени материали в технологии, които гарантират дълъг срок на живот и експлоатация.Формата на сифона е опростена и тялото се монтира бързо и безпроблемно съобразно конкретната идея и предназначение.Произвеждат се стандартно в дължини с размери около 50-60 см до 100-120 см, като съществува възможност за изработка на поръчкови дължини.Линейните сифони са проектирани да осигуряват свобода на движение и едновременно с това да очертават ясна граница между мократа и сухата зона в банята.
Елиминират необходимостта от допълнително изграждане на праг от плочки или камък.При монтажът на точковите сифони са необходими четири наклона, а при линейните наклоните са опростени и са два. Надеждно отводняване и поемане на цялото количество вода в банята.Осигуряват безпрепятствено влизане в душ кабини и паравани при хора със специални нужди в почивни станции, санаториуми, болници, хотели и други
обществени сгради.Ревизирането и почистването се извършва с минимални усилия.

Структура на линейния сифон:
Линейните сифони се изработват от висококачествена 100% неръждаема стомана и закалено стъкло и по-рядко от полимери.Тялото на сифона се състои от четири елемента – корпус, в който се разполага декоративната решетка, рогов сифон, воден затвор и фланци (ако се предлагат към продукта). Корпусът е изработен от висококачествена стомана, като с помощта на преса е придаден лек наклон по надлъжната ос за осигуряване на по-добро оттичане. Роговият сифон с воден затвор възпрепятства проникването на неприятни миризми и елиминира риска от запушване. Водният затвор е снабден с гумено уплътнение, което осигурява защита от насекоми. Сифонът няма да протече, благодарение на ръчно направените заварки между корпусът, роговия сифон и фланците. Размерът на отворите на декоративната решетка е съобразен с всички изисквания за безопасност при ползване.

Специфика при монтаж:
Монтирането на стандартните точкови сифони изисква придаване на наклон от четирите страни на помещението. При линейните сифони монтажът се извършва при задаването на опростени наклони само от две страни. Линейните сифони могат да се предлагат и в комплект с фланци за хидроизолация. Моделите, снабдени с фланец се произвеждат в два варианта
– с хоризонтален фланец (за подов монтаж) и с вертикален фланец (за монтиране към стената). Съществуват и модели с предвидена перфорация, които се огъват в нужната посока в зависимост от конкретната цел. Фланците способстват за лесната нивелация на настилката и за придаване на опростените наклони в банята. Предлагат се гладки и релефни фланци, като при релефните фабрично е придадено фино опесъчаване, посредством полагане на специален разтвор, което идеално допринася за добра връзка с хидроизолацията.

Надеждно отводняване:
Линейните сифони са разработени по технология, осигуряваща висок дебит и надеждно отводняване. Благодарение на специално проектираното увеличено тяло, поемат в пъти повече количество вода за единица време (около 60 литра в минута), пред обикновените сифони. Поставянето дори само на един сифон ще гарантира отводняването на цялата баня. Линейният сифон визуално разделя сухата и мократа част на банята, като не позволява проникването на водната струя от душа в сухата зона.

Красотата на декоративните решетки:
Решетките на линейните сифони придават ефирност и красота на пода в банята. Визията им е съобразена с масово използваните линии на останалите компоненти на банята и позволява успешното им комбиниране с
тях. Декоративните решетки се изработват основно от висококачествена стомана и закалено стъкло. Моделите от стъкло се произвеждат стандартно в черно и бяло като оттичането на водата става лесно през тесен процеп
около стъклената повърхност. Лазерното изрязване и полиране при стоманените продукти и прецизното кантиране на закаленото стъкло придават завършен вид и сливане с останалите детайли. Съществуват също
така и модели, при които върху сифона се полага плочка от подовата настилка и той става на практика незабележим. Вече има и линейни сифони, снабдени с енергоспестяващ LED модул, който се активира автоматично всеки път при контакт с вода и угасва почти веднага след взимането на душ. Светлините в син, зелен и червен цвят или с ефект на дъга ще превърнат освежаващата баня в незабравимо релаксиращо преживяване.