Мебели за баня - правилния избор за съвременната баня


|

Обзавеждането на банята е много важен процес, който изисква голямо внимание и обмисляне. Освен правилния избор на различните моделите смесители, вана, душкабина и т.н. трябва да се има и в предвит тяхното разположение. Всеки елемент заема определена част от помещението и ако не е поставен по най-правилния и практичен начин, то той ще заема ненужно пространство, правейки банята по-малко и неудобно за употреба. Едно от основните неща, което заема доста пространство в мокрото помещение са мебелите. Те са обемни и поставени на неправилно място могат да отнемат голяма част от площта в помещението. Благодарение на съвременните технологии и развидието на индустрията за обзавеждане на баня, производителите започнаха да създават все по-голямо разнообразие от съвременни мебели за баня, сред които можем да намерим подходящо решение както за малките, така и за големите бани.
Поради тази причина в следващите редове ще Ви запознаем с някои от характеристиките на модерните мебели за баня и най-предпочитаните материали за тяхната изработка.
1.Мебели изработени от PVC и MDF
Новите модели мебели за баня изработени от PVC са перфектен избор за по-малките мокри помещения, тъй като там има голяма вероятност да бъдат подлагани на директни водни пръски. PVC материалът е влаго- и водоустойчив, което предотвъртява евентуално раздуване и деформиране. Разбира се много важна роля играе и гланцираното му покритие, което го предпазва. Затова е важно да внимаваме да не нараним по някакъв начин покритието, защото тогава влагата ще започне да навлиза навътре и ще деформира шкафа.
От друга страна MDF мебелите за баня са влагоустойчиви и са подходящи за поставяне в по-големи бани или в такива където е подсигурено, че няма да имат досег до водни пръски.
2.Дизайни
За разлика от PVC материалът, MDF-ът е по лесен за обработка, благодарение на което с него се създават по-разчупени и нестандартни дизайни, които да красят нашата баня. Освен това, някои модели MDF мебели за баня предлагат уникална визия вдъхновена от красотата на естествената дървесна повърхност, с която ще внесете модерен и нестандартен акцент в мокрото помещение. Повечето от модерните мебели за баня са представени в класически бял цвят, който с лекота се вписва във всеки тип баня. Разбира се има и модели които могат да ни предложат огромно разнообразите от нюанси, така че да се впишат в нестандартната ни баня.
Горните шкафове на мебелите за баня, могат да са представени от от една или повече обикновенни вратички, огледални вратички; огледало или огледало комбинирано с една или повече колони. При повечето модели мебели за баня, вече има осветление, което може да се изрази в лампа поставена над шкафа или вградено, което най-често е при огледалата.
Долните шкафове може да са конзолни или с крачета. Те разполагат с едно или повече вратички или чекмеджета, като може да е направена и комбинация от двете. Разнообразието от модели е много голямо и може да задоволи изискванията за визия и практичност на всяко домакинство.
При все повече от новите предлагани модели мебели за баня се среща функция “soft close”. Това е механизъм при вратичките и чекмеджетата, който се грижи за тяхното плавно и безпроблемно затваряне, като по този начин се избягват удари, които може да ги счупят.
Модерните мебели за баня разполагат с много и различни предимства, които няма как да съберем в една статия. Ако сме грабнали Вашето внимание и сте в процес на търсене, елате в някой от нашите магазини на Баня Стил, където ще откриете богато разнообразие от модели с различни размери, дизайни и функции.

Популярни тагове

{news_tags}